SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorant saamassa suurpäivityksen – Lue kaikki tulevasta kilpapelimuodosta
  • Aleksi
    Majander

Valorant saamassa suurpäivityksen – Lue kaikki tulevasta kilpapelimuodosta

julkaistu: 27.04.2020 13:42

Huippusuosittu first-person-shooter-peli Valorant saa vihdoin oman kilpapelimuodon. Riot Gamesin julkaisema räiskintähitti on ollut suljetussa betatestissä nyt kolme viikkoa ja kehittäjät ovat viimein antaneet pelaajille ensisilmäyksen sen tulevaan kilpapelimuotoon.

Valorantin kilpamuoto on jaettu League of Legendsistä tuttuihin tasoihin. Tasoja on yhteensä kahdeksan, ensin LoLista tutut Iron -> Diamond, joiden yläpuolella on Immortal ja kaikkein korkeimmalla Valorant. Jokainen taso on jaettu kolmeen alatasoon, jotta pelaajat voivat nähdä edistymisensä tason sisällä.

 

Tasoa määrittäessä peli ottaa huomioon paitsi voitot ja tappiot, myös sen kuinka hyvin pelaaja suoriutuu osana joukkuetta. Tämä kannustaa pelaajia antamaan kaikkensa myös silloin, kun ottelu saattaa näyttää jo hävityltä. Yksilösuorituksia painottamalla Riot toivoo pelaajien löytävän oman tasonsa nopeasti ja ehkäisevänsä tilanteita, joissa paremmat pelaajat nostavat ystäviään yli näiden oman taitotason.

Ystävien kanssa pystyy kuitenkin yhä pelaamaan ainakin niin kauan, kun kaikki ryhmässä ovat kahden tason sisällä toisistaan. Tasaisuuden nimissä järjestelmä myös varmistaa, että valmiit ryhmät saavat ensisijaisesti samankokoisia ryhmiä vastaansa.

Riotin mukaan koko järjestelmä on suunniteltu niin, että pelaajat saavat jatkuvasti vastaansa oman tasoisiaan vastustajia. Erityisesti huomiota on kiinnitetty niin kutsuttujen “smurffien” havaitsemiseen.

Smurffit ovat pelaajia, jotka tahallaan pelaavat pelin alimmilla tasoilla saadakseen helppoja vastustajia. Smurffit ovat suuri ongelma kilpailevissa peleissä, joten mikäli Riot onnistuu kitkemään heidät Valorantissa, on se pelille suuri plussa.

Riot ei ole vielä julkaissut tarkkaa päivämäärää kilpaportaikolle, mutta sen luvataan aukeavan tällä viikolla julkaistavan 0.49 päivityksen myötä. Riot lupaa, että kilpailemaan pääsee heti, kun voidaan olla varmoja siitä, ettei päivityksen kanssa ole ongelmia.

Lähde: Riot
Artikkelikuva: Valorant