SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant-pelaajan ura ja elämä katkesivat 23-vuotiaana
  • Saara
    R

Valorant-pelaajan ura ja elämä katkesivat 23-vuotiaana

julkaistu: 06.09.2023 12:46

Kolumbialainen Valorant-kilpapelaaja Santiago “Daveeys” Ruiz kuoli sunnuntaina 3. syyskuuta. Tiedon vahvisti seuraavana päivänä hänen organisaationsa KRÜ Esports.

– Syvästi surullisina meidän on ilmoitettava teille, että @Daveeys21 menehtyi sairaskohtauksen seurauksena sunnuntaina, KRÜ lausui tiedotteessaan.

Edellispäivänä, lauantaina, Daveeys oli täyttänyt 23 vuotta.

– Eipä tätä voi mitenkään pehmentää, tämä tuli aivan odottamatta.

Ennen kuin päätti muutama vuosi sitten keskittyä Valorant-uraansa, Daveeys pelasi myös Counter-Strike: Global Offensivea, pisimpään Infinity Esportsissa. KRÜ Esportsiin hän liittyi viime vuoden lokakuussa.

– Daveeys, Santi, oli upea pelaaja ja mitä parhain joukkuetoveri. Tunnusomaisen ahkeruutensa ja nöyryytensä ohella hän oli ylpeä saadessaan inspiroida ja edustaa kotimaataan ja seutuaan Valorantin maailman huipulla. Siitä hän unelmoi, ja sen hän näki toteutuvan.

KRÜ pyytää koko yhteisöä ottamaan osaa ja olemaan tueksi pelaajan perheelle ja ystäville tänä surun hetkenä.

Daveeyn avulla KRÜ selvitti tiensä Valorant Champions 2023 -karsintoihin voittamalla Amerikan last chance -karsinnat. Sitä varten piti päihittää Cloud9:n ja FURIA:n kaltaisia huipputiimejä. Lopulta argentiinalaisjoukkue sijoittui lohkon pohjalle hävittyään Paper Rexille ja Giantsille.

Daveeysin kuolinpäivänä, ennen kuin asiasta ilmoitettiin julkisesti, hänen joukkuetoverinsa axeddy kirjoitti X:ään (eli Twitteriin) pitäneensä taukoa pelaamisesta sinä päivänä.

– Älä milloinkaan unohda kertoa rakkaillesi, että rakastat heitä, axeddy lisäsi.

Lähde: Dexerto, Liquipedia Kansikuva: Riot Games