SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant-pelaaja sai potkut joukkueesta kommentoituaan rasistisesti
  • Saara
    R

Valorant-pelaaja sai potkut joukkueesta kommentoituaan rasistisesti

julkaistu: 27.07.2023 16:41

Northeption-joukkueen Valorant-pelaaja TenTen sai potkut rasistisen suunsoiton johdosta. Hän on pyytänyt Twitterissä anteeksi kesken ottelun heittämiään kommentteja.

Japanilaistiimin toimitusjohtaja Kazuhiro Owa julkaisi lausunnon, jossa selitettiin TenTenin sopimuksen puretun, koska tämä kommentoi epäkunnioittavaan sävyyn 4. heinäkuuta otellessaan muita aasialaispelaajia vastaan.

Päätökseen johtanut välikohtaus levisi videona Twitterissä. Sinä kuullaan TenTenin ja Rex Regum Qeonin Saibani “fl1pzjder” Rahmadin välinen sanaharkka.

TenTenin kuullaan lausuvan videolla loukkaus indonesialaista fl1pzjderiä  kohtaan.

– Tämänkertaista rasististista kommentointia emme voi hyväksyä missään tilanteessa, ja suhtaudumme tilanteeseen erittäin vakavasti, Northeptionilta todettiin.

– Pahoittelemme vilpittömästi mahdollisesti aiheutunutta epämukavuutta tai huolta.

TenTen liittyi Northeptioniin viime marraskuussa ja oli joukkueen paras pelaaja Valorant Challengers Japanissa, maan toiseksi korkeimmalla tasolla. Korealainen Duelist-pelaaja ylsi keskiarvoon 1,24 Split 1:ssä ja 1,22 Split 2:ssa, ja joukkue sijoittui 5.-6. sijalle molemmissa osakilpailuissa.

Northeption on japanilainen kilpapeliorganisaatio, joka on mitellyt Valorantissa vuodesta 2021 lähtien. Viime vuonna heidän joukkueensa osallistui VCT Stage 2 Masters Copenhageniin, jossa se ylsi sijoitukseen 9.-10.

– Ammattipelaajana ja ihmisenä pahoittelen syvästi, että lauoin anteeksiantamattomia kommentteja, TenTen kirjoitti katuvaisena Twitterissä.

– Otan myös tiimin määräämän rangaistuksen erittäin vakavasti. Olen todella pahoillani.

Rasismi on ollut viime aikoina polttava puheenaihe Aasian Valorant-skenessä. Tällä viikolla kiinalaistiimi RNG:n pelaaja Ali “Swerl” Kobraee väitti Twitterissä joutuneensa rasistisen väkivallan kohteeksi Valorant Champions China Qualifierissa. Myöhemmin hän poisti twiitin, koska asiasta alkoi tutkinta.

Riot Games julkaisi maanantaina lausunnon TenTenin tapauksesta. Tutkinnan tuloksena TenTen sai kiellon neljään seuraavaan VCT-otteluun, ja lisäksi suulliseen kahakointiin osallistunut fl1pzjder sai virallisen varoituksen.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Northeption