SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant-kilpapelaajat kärähtivät huijauksesta – Yrittivät ‘siirtyä eläkkeelle’ ennen kiinnijäämistä
  • Aleksi
    Majander

Valorant-kilpapelaajat kärähtivät huijauksesta – Yrittivät ‘siirtyä eläkkeelle’ ennen kiinnijäämistä

julkaistu: 22.07.2020 11:10

Kohu alkoi, kun Pohjois-Amerikan palvelimen kärjessä pitkään keikkunut Phox ilmoitti yhtäkkiä Twitter-tilillään siirtyvänsä sivuun pelistä. Pitkässä viestissä hän vetosi omaan mielenterveyteensä ja kertoi syyn olevan pitkälti kilpailemisen aiheuttamassa stressissä.

Valorantin huijauksenesto-ohjelma Vanguardin kehittäjänä työskentelevä Matt “RiotK3o” Paoletti ei kuitenkaan antanut Phoxin päästä kuin koira veräjästä vaan vastasi viestiin: ”Jos aiot palata pelaamaan, ethän huijaa jatkossa.”

Pian Phoxin joukkuetoveri W3ak tunnusti omalla Twitter-tilillään hänen ja Phoxin tosiaan huijanneen ilman, että heidän joukkuetoverinsa olisivat olleet tietoisia asiasta. W3akin mukaan pelieston saatuaan kaksikko aikoi vain vetäytyä eläkkeelle kaikessa hiljaisuudessa toivoen, että kukaan ei huomaisi asian todellista laitaa. Tunnustuksen jälkeen W3ak on poistanut Twitter-tilinsä.


Kuvakaappaus: W3akin Twittertili (Internet Archives)

Myös Phox myönsi lopulta syyllisyytensä julkaisemalla pitkän TwitLonger -viestin, jossa hän tunnusti huijanneensa jo vuosia jokaisessa pelissä, jota hän on pelannut. Viestissään hän pyysi anteeksi ystäviltään ja joukkuetovereiltaan, eikä tiedä mitä aikoo tehdä jatkossa.

Phox ja W3ak pelasivat molemmat Echo 8 joukkueessa, joka tätä ennen ehti sijoittua kolmanneksi EsportsDoug x eUnited Charity Clash hyväntekeväisyysturnauksessa, jossa se sijoittui kolmanneksi. Joukkue on myös kutsuttu 25 000 dollarin PAX Arena Invitational turnaukseen, mutta nähtäväksi jää saavatko jäljelle jääneet kolme pelaajaa osallistua.

Lähde: ESPN

Artikkelikuva: cheater.fun