SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorant haastajaliiga päättyi sunnuntaina – Kaksi suomalaista jatkaa huippuliigaan
  • Aleksi
    Majander

Valorant haastajaliiga päättyi sunnuntaina – Kaksi suomalaista jatkaa huippuliigaan

julkaistu: 08.03.2021 20:00

Riotin supersuositun räiskintäpeli Valorantin, ensimmäisen kauden haastajaliiga saatiin päätökseen viikonloppuna. Mestaruusliigaan paikkansa lunasti kaksi suomalaispelaajaa.

Valorantin mestaruussarjassa kahdeksan joukkuetta jokaiselta palvelimelta kilpailee keskenään 150 000 dollarin palkintopotista ja pisteistä joilla lunastaa paikkansa maailmanmestaruusturnaukseen. Suomalaisia pelaajia sarjassa nähdään kaksi, sillä Santeri ”BONECOLD” Sassi pelaa Euroopan palvelimella ja Nikita “Derkeps” Sirmitev nähdään Ivy-maiden palvelimilla.

Karsinnat olivat erityisesti Euroopan kohdalla yllätykselliset, sillä kaikki suuret esports-organisaatiot jäivät rannalle. Jatkoon viikonloppuna pääsivät Guild Esports, DfuseTeam, Ballista Esports ja BONECOLD:n Raise Your Edge Gaming. Rannalle jäivät isoista nimistä ainakin Fnatic, G2, OG ja Liquid.

Mestaruussarjassa oli mahdollista nähdä enemmänkin suomalaisväriä, mutta Timo “Taimou” Kettusen Entropiq, Aaro ”hoody” Peltokankaan Giants Gaming ja Richard ”rCk” Kanervan Rix.GG jäivät 12 parhaan joukkoon. Elias “Jamppi” Olkkosen edustama Team Liquid ei yltänyt edes avoimien karsintojen finaaliin vaan tippui 20 parhaan joukossa rCk:n joukkuetta vastaaan.

Mestaruusliigan ensimmäinen kausi pelataan koronan takia kokonaan netissä ja se alkaa sekä Euroopan, että Ivy-maiden osalta perjantaina 12.3. Sarjan otteluaikataulua ei ole vielä julkistettu.

Lähde: Liquidpedia

Artikkelikuva: Valorant