×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Team Liquid vältti putoamisen Valorantin MM-turnauksesta – Pudotuspelipaikka seuraavasta ottelusta kiinni
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 05.09.2022 11:05

Valorantin virallinen maailmanmestaruusturnaus, Valorant Champions 2022, päättää lohkovaiheensa tämän viikon torstaina. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkavat turnauksen pudotuspeleihin, joissa nämä ottelevat mestarin tittelistä ja osuudestaan turnauksen miljoonan dollarin palkintopotista.

Suomea turnauksessa edustavat Elias “Jamppi” OIkkosen joukkue Team Liquid ja Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic. Näistä Team Liquid oli eilen tosipaikan edessä, kun se mitteli eliminaatio-ottelussa kiinalaista EDward Gamingia vastaan.

Molemmat joukkueet olivat edenneet turnaukseen alueidensa viime hetken karsintaturnauksen kautta, eivätkä nämä olleet otelleet keskenään aiemmin, joten ottelun tulosta oli vaikea arvuutella ennalta.

Kuitenkin heti ensimmäisessä erässä (Bind) Team Liquid antoi välittömästi vihiä siitä, ettei faneille tultaisi tuottamaan pettymystä. Joukkue katkoi kiinalaisten pisteputket lyhyeen ja tykitteli heti perään omaa pistepörssiään huomattavasti tuhdimmin lukemin. Erätauolle mentäessä tilanne oli 8-4 Team Liquidin hyväksi ja se ratkesi pian tämän jälkeen Liquidin 13-5-voittotulokseen.

Toisessa erässä (Breeze) Edward Gaming kaivoi kantansa tiukasti maankamaraan eikä enää suostunut antamaan Liquidille laisinkaan löysää. Erä pelattiin äärimmäisen tasaisissa tunnelmissa, ja EDward Gamingin jopa onnistui kääntää ensimmäisen eräpuoliskon tappiollinen 5-7-asema toisen puoliskon 11-10-johtoasemaan.

Team Liquid kuitenkin pakotti erän 12-12-tasatilanteen kautta jatkoajalle, jossa nämä kuittasivat heti kaksi pistettä ja samalla ratkaisevan erävoiton.

Voittonsa myötä Team Liquid etenee keskiviikkona 7.9. klo 17:00 Paper Rexia vastaan pelattavaan otteluun, jonka voittaja kuittaa lohkon viimeisen pudotuspelipaikan. Tätä ennen nähdään kuitenkin Fnaticin eliminaatio-ottelu FURIA Esportsia vastaan, joka pelataan tänään 5.9. klo 18:00.

Ottelut ovat katsottavina suorana Pelaajat.comin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia, VLR Kuvalähde: Team Liquid