SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Tämä paska on rikki” – Valorantiin lisätty uusi ase sai täystyrmäyksen ammattilaisilta
  • Perttu
    Leinonen

“Tämä paska on rikki” – Valorantiin lisätty uusi ase sai täystyrmäyksen ammattilaisilta

julkaistu: 15.01.2024 09:00

2020 julkaistu Riot Gamesin Valorant-peli ei ole saanut uusia aseita julkaisunsa jälkeen. Tähän tuli kuitenkin muutos tämän vuoden alussa, kun 9.1. julkaistu Valorant Patch 8.0 toi mukanaan kokonaan uuden aseen, Outlawin.

Ammattilaiset saivat uuden aseen käsiinsä varhaisessa testauksessa, mutta nyt se on myös koko muun pelaajakunnan saatavilla.

Uusi tarkkuuskivääri on saanut yhteisöltä tylyn vastaanoton. Sekä ammattilaiset, että normaalit pelaajat ovat suhtautuneet aseeseen kriittisesti.

Fanit ovat spekuloineet, että uuden aseen olisi tarkoitus auttaa pelaajia käsittelemään kevyttä panssaria otteluiden varhaisessa vaiheessa. Kevyiden panssareiden ostaminen täyden panssarin sijaan sekä kykyjen ja aseiden ostaminen myöhemmillä kierroksilla on ollut yleinen strategia läpi vuoden 2023. Uusi ase Outlaw näyttäisi olevan vastaus tähän pelissä vallitsevaan metaan.

Useat ammattipelaajat ovat esittäneet varsin kärkkäät mielipiteensä uudesta aseesta sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi suomalaispelaaja Nikita “derke” Sirmitevin joukkuekaveri Fnaticista, Timofey ” Chronicle” Khromov totesi kirosanojen saattelemana aseen olevan pahasti rikki  ja vaikuttavan liian isosti pelin kuvaan.

Myös M80:n pelaaja GianFranco “koalanoob” Potestio totesi aseen kaipaavan pikaista heikennystä eli nerfausta.

Muut ammattilaiset ovat lisäksi huomauttaneet, että tarkkuuskiväärin toinen laukaus on yhtä tarkka kuin ensimmäinen spämmättäessä, joka tekee sen käytöstä jopa liian helppoa.

Kuva: Riot Games Lähde: Dexerto