SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Suru valtasi Valorant-yhteisön: 19-vuotias huippupelaaja riisti henkensä
  • Saara
    R

Suru valtasi Valorant-yhteisön: 19-vuotias huippupelaaja riisti henkensä

julkaistu: 08.06.2023 22:19

Team Vitality on ilmoittanut surullisen uutisen: Valorant-pelaaja Karel “Twisten” on kuollut. Hän menehtyi vain yhdeksäntoista vuoden iässä.

Tšekkiläisnuorukainen oli ranskalaisen organisaation pääkaksintaistelija ja mukana pääkokoonpanossa viime syksystä saakka. Hän ehti kerätä valtavan fanikunnan ympäri maailmaa suorituksillaan Team Vitalityn Jettinä.

Eilen Team Vitality ilmoitti sosiaalisessa mediassa Twistenin poismenosta. Organisaatio korosti samalla mielenterveyden merkitystä e-urheilussa.

– Olemme syvästi surullisia tästä musertavasta menetyksestä, ja ennen kaikkea ajatuksemme ja rukouksemme ovat hänen ystäviensä ja perheensä luona tänä vaikeana aikana. Koko Team Vitalityn organisaatio on järkyttynyt uutisesta, ja keskeytämme viestinnän loppupäiväksi, tiimin lausunnossa sanottiin.

Twistenin joukkuetovereihin kuului muiden muassa suomalainen Santeri “BONECOLD” Sassi.

Vaikka organisaatio ei ole vahvistanut kuolinsyytä, Team Vitalityn apuvalmentaja Harry “Gorilla” Mephamin mukaan kyseessä oli itsemurha. Samaan suuntaan viittaa tiimin viesti mielenterveydestä.

– Heräsin tänä aamuna uutiseen, että eräs läheisimmistä ystävistäni, joka tuntui kuin veljeltä, oli riistänyt henkensä. Sanat eivät riitä kuvaamaan surua tai tyhjyyttä, jota tunnen juuri nyt. Rakastin häntä ja tulen aina rakastamaan, twiittasi murheen murtama Gorilla.

Valorant-yhteisö käsittelee järkytystään ja suruaan muistelemalla Twisteniä aktiivisesti. Monet kilpapelaajat ovat luvanneet lahjoittaa jokaisesta Shorty-tapostaan tietyn summan rahaa mielenterveysjärjestöille.

Viime helmikuussa Twisten avautui kamppailustaan masennuksen ja itsetuhoisuuden kanssa ja paljasti viettäneensä aikaa sairaalassa vahingoitettuaan itseään. Tuolloin hän kuitenkin koki menevänsä kohti parempia aikoja.

– Tällä hetkellä voin mainiosti niin henkisesti kuin fyysisesti pelin ulkopuolella, mutta vain joukkuetovereideni ansiosta. Voin luvata, että tästä tulee meidän vuotemme, Twisten ounasteli talvella.

Lähde: WIN.gg / Dexerto Kansikuva: TwistenVAL / Twitter