SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Suomalainen huippuosuja sai paikan Fnaticin Valorant-joukkueessa
  • Aleksi
    Majander

Suomalainen huippuosuja sai paikan Fnaticin Valorant-joukkueessa

julkaistu: 10.04.2021 18:00

18-vuotias Nikita ”Derke” Sirmitev kiinnitettiin legendaarisen Fnatic -organisaation Valorant-joukkueeseen.

Derke teki nimensä Counter Strikessä, jossa vuosina 2019-2020 hän oli KOVA:n selkeästi vahvin lenkki matkalla uudeksi suomalaiseksi superlupaukseksi. Elokuussa 2020 hän kuitenkin jätti pelin keskittyäkseen opintoihinsa ja siirtyi vuoden vaihteessa Valorantin puolelle.

Tähän mennessä Sirmitev on kilpaillut pelin IVY-maiden liigassa CrowCrowd joukkueessa. Ura jatkuu nyt Euroopan puolella kun Fnaticin uusi kokoonpano debytoi launtaina Euroopan toisessa Challenger-karsinnassa. Hänen lisäkseen joukkueessa kilpailee tshekkiläinen Martin ”MAGNUM” Peňkov, kroatialainen Domagoj ”Doma” Fancev, sekä britannialaiset Jake ”Boaster” Howlett ja James ”Mistic” Orfila.

Challenger-karsinta on ainoa tien pelin ensimmäiseen huipputurnaukseen, eli Valorant Masters Reykjavikiin. Karsinnassa pelaa yhteensä 512 joukkuetta ja vain 2 saa lopulta paikan Challengers-finaaliin jossa on kaksi paikkaa pääturnaukseen. Finaaleissa nähdään yhteensä 4 joukkuetta Euroopasta, 3 Turkista ja 1 IVY-maista.

Valorantista on nopeasti kehkeytymässä suomalaispelaajien bravuuripeli, sillä ensimmäisessä Challenger-karsinoissa 32 parhaan joukkueen sisällä pelasi jopa 13 suomalaista. Se teki suomesta karsintojen neljänneksi isoimman maan heti Puolan (15), Iso-Britannian (20) ja Ranskan (29) jälkeen.

Lähde ja artikkelikuva: Derke Twitter ja Fnatic Twitter