SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Rutiineja ja verkostoitumista” – Santeri “BONECOLD” Sassi kertoo matkastaan Valorantin huipulle
  • Aleksi
    Majander

“Rutiineja ja verkostoitumista” – Santeri “BONECOLD” Sassi kertoo matkastaan Valorantin huipulle

julkaistu: 14.07.2021 17:00

Santeri “BONECOLD” Sassin luotsaama Acend nappasi voiton Valorantin Challengers -karsinnoissa. Haastattelussa Sassi kertoo uran luomisesta Valorantissa ja siitä miltä tuntuu pelata Euroopan kärjessä.

Acend kohtasi Challengers finaalissa G2 Esportsin uunituoreen kokoonpanon, joka on rakennettu Counter Strikesta tunnetun Oscar “mixwell” Cañellas Colochon ja Acendin entisen kapteeni Jose Luis “koldamenta” Aranguren ympärille. Acend näytti entiselle tiimikaverilleen kuitenkin kaapin paikan ja vei finaalin kartoin 3-1.

Karsintavoitto on erityisen tärkeä, sillä se takaa, että Acend saa yhden ilmaisen voiton EMEA:n pudotuspeleissä, joissa neljä joukkuetta kahdestatoista kuittaa paikan Berliinin Masters -turnaukseen. Joukkue kuittasi myös 15 000 euroa palkintorahaa.

Acendissa Santerin lisäksi pelaavat turkkilainen Mehmet Yağız “cNed” İpek, ukrainalainen Vladyslav “Kiles” Shvets ja puolalaiset Patryk “starxo” Kopczyński ja Aleksander “zeek” Zygmunt

Pelaajat.com tavoitti Sassin haastatteluun voittoa seuraavana päivänä.

Hei ja onnittelut huikeasta karsintavoitosta, voitko ensin esitellä itsesi lukijoille joille et ehkä ole (vielä) tuttu nimi?

Kiitos paljon, Olen tosiaan Acend joukkueen kapteeni, kilpapelaamisen aloitin vuonna 2017 Counter Striken parissa. CS:ssä aloitin urani Rynnäkköviiksissä ja sieltä siirryin sitten Crystal Bearsin kautta SJK:n riveihin. Menestystä sieltä ei kuitenkaan tullut, joten heti Valorantin suljetun betan alettua päätin hypätä uuden pelin kelkkaan.

Miten ura Valorantin puolella käytönnössä käynnistyi? Aloitit pelaamisen Helsinki REDSin riveissä, mikä sai vaihtamaan kansainväliseen kokoonpanoon?

Aloitin heti alusta lähtien luomaan kontakteja eri organisaatioihin Suomessa ja pääsinkin nopeasti try-outtien kautta Helsinki REDSiin. HREDSin joukkue suoriutui keskiverrosti, mutta koin, että minulla oli mahdollisuus antaa pelille vielä enemmän.

Mahdollisuus tähän tuli kun Raise your Edgen kapteeni Koldamenta pyysi minua pelaamaan controller -roolia joukkueessa. Kemiat joukkueessa kohtasivat heti ja melkein ensimmäisten harjoitusten jälkeen minulle tarjottiin paikkaa joukkueeseen. Kansainvälisessä joukkueessa pelaaminen toki jännitti, mutta tilaisuus oli sellainen, jolle ei voinut sanoa ei.

Valorantin ja Counter Striken yksi suurista eroista on turnausten määrä. Miltä pitkät tauot turnausten välillä tuntuvat, haluavatko pelaajat enemmän tilaisuuksia näyttää taitonsa?

Harvemmassa olevat turnaukset tarjoavat tilaisuuden luoda tarinoita joukkueiden välille. Esimerkiksi NiP:n kanssa meillä on ollut paljon ‘banteria’ Twitterissä, mikä tuo väriä joka kohtaamiseen. Myös kun pelejä on harvemmin, jokainen peli tuntuu näytön paikalta ja kaikki on pelissä kun uusintamatsia saattaa joutua odottamaan kuukausia.


BONECOLD European Masters turnauksessa

Raise your Edgesta siirryitte lopulta Acendiin ja nousitte kaikkien tietoisuuteen voitettuanne Euroopan mestaruuden maaliskuussa. Toukokuussa ette kuitenkaan edes yltäneet Islannin loppukilpailuun, voitko avata mitä karsinnoissa tapahtui?

Mestaruuden jälkeen joukkueella oli ehkä kasvanut ego hieman lisää. Lähdimme peleihin ensimmäistä kertaa ennakkosuosikkeina ja ehkä hieman takki auki, mikä johti tylyyn lopputulokseen.

Parasta joukkueessa on kuitenkin se, että olemme oppineet häviöistä todella paljon. Euroopan mestaruuden karsinnoissa ensimmäiset tappiot saivat meidät katsomaan peliä uudestaan ja nousemaan mestareiksi, ja Islannin karsintojen tappiot opettivat paljon tätä turnausta varten.

Sunnuntaina joukkueesi otti hienon voiton G2 Esportsin tuoreesta kokoonpanosta. Olitte aiemmin vaihtaneet entisen kapteeninne Koldmentan G2:een ja saaneet tilalle zeekin, miltä tuntui kohdata uudestaan finaalissa?

Finaalin voitto oli joukkueelle todella tärkeä, varmistimme yhden ilmaisen voiton pudotuspeleihin, sen myötä myös lopetamme Challengers -vaiheen 13 pelin voittoputkeen siitä kun zeek liittyi joukkueeseen, mikä valaa tietysti konfidenssiä Saksaan pääsemistä ajatellen.

G2:n kohtaaminen finaaleissa oli tavallaan katkeransuloinen päätös karsinnoille. Kun Koldamenta lähti joukkueesta, mietimme kaikki miten joukkue pystyy jatkamaan. Lopulta kapteenin rooli lankesi minulle ja täytyy sanoa, että tuntui hyvältä nähdä kuinka hyvin joukkue toimii tällä kokoonpanolla.

EMEA:n pudotuspeleissä pääsette ensimmäistä kertaa kohtaamaan Turkin ja IVY-maiden joukkueita, miten tämä vaikuttaa valmistautumiseen.

Venäjältä ja IVY-maista löytyy ihan tajuttoman hyviä joukkueita kuten Gambit ja No Pressure, josta huhutaan Navin Valorant-joukkuetta. Heidän kanssa olemme harjoitelleet ja erityisesti Gambit on niin vahva, että hyvänä päivänä he voivat murskata kenet tahansa.

Turkki puolestaan on ennemmin karsintojen musta hevonen, jota on todella vaikea arvioida, mutta ainakaan paperilla he eivät ole ihan EU:n ja IVY-maiden tasolla.

Pelaatte seuraavan kerran noin kuukauden päästä, ehdittekö pitää hetkeäkään kesälomaa, vai alkaako heti tiukka treeni?

Berliinin kisoihin asti tiedossa on aika tiukkaa treeniä, mutta niiden jälkeen on tarkoitus pitää ainakin viikon vapaa. Pidän Riotin järjestelmästä kun jokaisen ‘kauden’ jälkeen saa hetken hengähtää ja talvella MM-kisojen päätteeksi tiedossa on pidempi loma, mikä on todella hyvä.

Toisin kuin monissa joukkueissa, me myös harjoittelemme vain viitenä iltana viikossa, mikä antaa tilaa levolle.

Opiskelit myös Alhmanin opiston Esport-linjalla. Millaista hyötyä linjasta oli uraa ajatellen?

Tärkein asia minkä opin Alhmanilla oli rutiinien vaikutus pelaamiseen, unirytmin ja ravinnon vaikutus suoritukseen on erittäin iso. Tunsin, että minulla oli jatkuvasti enemmän aikaa ja energiaa, kuin monilla joiden kanssa pelasin.

Lisäksi linjalla pääsi ottamaan kahdenkeskisiä tapaamisia opettajan kanssa, joissa pystyi käymään läpi esim. henkistä valmentautumista ja kehonhuoltoa. Voin valehtelematta sanoa, että Alhman on tehnyt minusta pelaajan, joka olen tänä päivänä.

Kiitos todella paljon haastattelusta, haluatko tuoda vielä esiin jonkin viestin lukijoillemme?

Kaikille, jotka haaveilevat kilpapelaajan urasta haluaisin antaa muutaman vinkin. Ensimmäisenä muistakaa verkostoitua, aina kun harjoituksissa tulee joku hyvä vastustaja vastaan, kannattaa laittaa viestiä pelin jälkeen ja kertoa se. On täysin mahdollista, että tulevaisuudessa sinut muistetaan näistä viesteistä.

Toiseksi, älä ikinä polta siltoja takanasi. Vaikka joskus harmittaa palvelimella, ei kannata alkaa huudella, koska sinusta jää helposti sellainen kuva, että olet henkilö jonka kanssa ei ole hauska pelata.

Se jos olet ammatimainen, verkostoidut ja sinusta jää hyvä kuva on tärkeämpi resepti kun minkään maailman mekaaniset pelitaidot.

Artikkelikuva: Acend/Valorant

Tuoreimmat uutiset: