SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Riot tarjoaa hakkereille suuria palkkioita Valorantin turva-aukkojen löytämisestä
  • Aleksi
    Majander

Riot tarjoaa hakkereille suuria palkkioita Valorantin turva-aukkojen löytämisestä

julkaistu: 19.04.2020 16:00

Riot Games on ollut jatkuvasti tapetilla uuden huippusuositun first-person-shooter peli Valorantin tiimoilta. Positiivisten odotusten lisäksi peli on saanut myös paljon kritiikkiä erityisesti sen huijausesto-ohjelman tiimoilta. Ensin huijausesto kierrettiin vain neljässä päivässä ja myöhemmin kävi ilmi, että ohjelma tarkkailee pelaajan konetta kellon ympäri.

Valorant käyttää Riotin itse kehittämää Vanguard huijausesto-ohjelmaa, jolla on monien kilpailevien pelien tavoin oikeudet käyttöjärjestelmän ytimeen asti. Vanguard kuitenkin poikkeaa monista kilpailijoista siten, että sitä ei voi käyttää ellei se ole käynnistynyt tietokoneen kanssa samaan aikaan. Jatkuvasti päällä oleva ohjelmisto sai monet pelaajat huolestumaan yksityisyydensuojasta.

Huoli tietoturva-aukoista kantautui myös kehittäjien korviin ja he julkaisivatkin perjantaina blogin aiheesta. Viiden Vanguardin kehittäjän allekirjoittamassa kirjoituksessa vakuutetaan, että Riot itse ei kerää tietoja käyttäjien koneilta ja luvataan, että ohjelman tietoturva on kehittäjien tärkein prioriteetti.

Mahdollisten ongelmien löytämiseksi Riot tarjoaa nyt palkkioita hakkereille, jotka löytävät tietoturva-aukkoja. Palkkiojärjestelmä on julkaistu suositulla Hackerone -sivustolla, joka yhdistää hakkereita firmoihin jotka kaipaavat turvatestausta. Ongelmien ilmoittamisesta voi saada parhaimmillaan jopa 100 000 dollaria. Hakkereiden palkitseminen on yleinen käytäntö tietoturvamaailmassa ja Riot kertoo jakaneensa vuosien varrella lähes kaksi miljoonaa dollaria palkkioina.

Koska palkkio-ohjelmaan liittyy vahva salassapitosopimus, on mahdollista että yleisö ei pääse koskaan kuulemaan mahdollisista ongelmista. Ohjelma on kuitenkin askel oikeaan suuntaan, jos Riot haluaa palauttaa yleisön uskon Vanguardiin.

Lähde: Riot
Kuvituskuva: Pixabay