SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Riot reagoi pelaajien valituksiin ensi kauden kisakalenterista
  • Saara
    R

Riot reagoi pelaajien valituksiin ensi kauden kisakalenterista

julkaistu: 26.08.2023 11:14

Riot Gamesin järjestämässä Media Day– lehdistökonferenssissa pidettiin kyselytilaisuus, jossa Valorant Esportsin johtaja Leo Faria vastasi ensi vuoden Valorant Champions Tour -ohjelmaa koskevaan kritiikkiin.

Riot informoi vuoden 2024 VCT-kauden kulusta eilen ja sai heti kritiikkiä useilta kilpapelaajilta. Jotkut ammattilaiset arvostelivat kisakalenteria pitkästä off-kaudesta niille joukkueille, jotka eivät selvitä tietään Valorant Champions -turnaukseen. Tämä koskee siis suurinta osaa VCT:n kansainvälisistä liigoista. Samalla närää herätti itse kisakauden hengästyttävä aikataulu harvoine taukoineen.

Monen mielestä Riot Games ei ole lotkauttanut korvaansa kritiikille kuluvan vuoden aikataulusta, vaan toistaa vanhoja käytäntöjä.

Q&A-tilaisuudessa Leo Faria selitti ymmärtävänsä, että kausi on varsin tiivis tammikuusta elokuuhun, ja tähdensi kisojen ulkopuolisen ajan olevan vastineeksi pitkä. Hän totesi, ettei kaikkille vain voi olla mieliksi: kun valiojoukkueet nurkuvat tiiviistä tahdista ja kakkostaso riittämättömistä peleistä, suunnitelmia on pakko tehdä huipputason e-urheilu edellä.

Farian mukaan aikataulun tavoite on antaa parhaille joukkueille mahdollisimman monta tilaisuutta pelata toisiaan vastaan. Samalla hän myönsi, ettei ole mitään patenttiratkaisuja miellyttää VCT:n joka osastoa.

– Ainahan se on haaste, ja totuus on, ettei täydellistä ratkaisua. Ja kuten sanoin liittyen Challengersiin ja kakkostasoon, tulemme jatkossakin kuuntelemaan pelaajia, joukkueita ja faneja vuosittain ja joo, olemme tyytyväisiä asioihin nykyisellään, mutta voisimme tietysti tehdä muutoksiakin.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Valorant / Riot Games