SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Onko Valorant sittenkin floppi? – Tilastot vaikuttavat huolestuttavilta
  • Sauli
    Rautiainen

Onko Valorant sittenkin floppi? – Tilastot vaikuttavat huolestuttavilta

julkaistu: 13.06.2020 17:51

Valorant oli yksi vuoden odotetuimpia pelejä. Huippusuositun League of Legendsin kehittäjiltä, Riot Gamesilta, tuleva ensimmäisen persoonan kilpailullinen ammuntapeli herätti alusta asti kiinnostusta. Peli ei kuitenkaan ole nauttinut niin kovaa suosiota kuin kehittäjästudio toivoisi.

Ennen varsinaista julkaisua, Riot games markkinoi peliä valtavasti muun muassa julkaisemalla kuusi viikkoa käynnissä olevan beta-version. Oikeuden beta-version peliavaimeen sai katsomalla Valorant striimejä Twitchistä, täten nostaen videopelin katsojatilastojen kärkeen. Näin kiinnostus lisääntyi entisestään ja Valorant rikkoi useita Twitch-katsojaennätyksiä.

Nyt kun peli on ollut pari kuukautta ulkona ja seuraa sen katsojatilastoja, ovat luvut kuitenkin kaukana ennätyksistä. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Valorant oli esimerkiksi uuden Modern Warfare -pelin takana katsottujen tuntimäärien suhteen. Edellä on myös pian seitsemän vuotta täyttävä GTA V.

Analytiikkaan vedoten luvut eivät ole uudelle pelille suotuisia. Pitää kuitenkin muistaa, että peli todella on uusi ja on aikaista sanoa onko se menestys vai ei. Esimerkiksi Counter-Strike on rikkonut tänä vuonna ennätyksiään useaan otteeseen, peli joka on kaksikymmentä vuotta vanha. Valorantin suosioon vaikuttaa varmasti myös se, että sen e-urheiluturnaukset eivät ole vielä alkaneet.

Useat organisaatiot ja pelaajat ovat kertoneet siirtyvänsä Valorantin pariin, etenkin CS:GO:sta. Kysymys herää tapahtuiko pelaajien siirtyminen perustuen beta-vaiheen suureen suosioon vai siihen, että ammattilaiset todella uskovat Valorantin menestyvän.

Valorant on Riot Gamesin hellässä huomassa; studion, joka tietää LoLin kautta miten e-urheiluyhteisöjä luodaan ja miten niitä pidetään yllä. Aika siis kertoo kuinka Valorantin käy.

Kuva: Riot Games