SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Nolo bugi Valorantin MM-turnauksessa johti uusintakoitokseen
  • Niko
    Nikkilä

Nolo bugi Valorantin MM-turnauksessa johti uusintakoitokseen

julkaistu: 14.09.2022 14:28

Valorantin MM-turnauksen, viralliselta nimeltään Valorant Champions 2022, pudotuspelit ovat para-aikaa käynnissä. Joukkueet taistelevat paitsi maailmanmestarin tittelistä, myös osuudestaan miljoonan dollarin palkintopotista.

Eilen nähtiin varsin mielenkiintoinen tilanne, kun XSETin ja FunPlus Phoenixin välinen alemman kaavion eliminaatio-ottelu kohtasi pienoisen kommervenkin. Joukkueet lähtivat tasatilanteesta ratkaisevaan kolmanteen erään, joka eteni äärimmäisen tiukoissa tunnelmissa. Lopulta FunPlusin onnistui kaapata itselleen niukka 13-11-erävoitto, jonka myötä joukkue julistettiin ottelun voittajaksi.

Jokin aika ottelun päättymisen jälkeen turnausjärjestäjä Riot Games kuitenkin ilmoitti, että erän viimeinen kierros tultaisiin pelaamaan sen aikana tapahtuneen bugin vuoksi uudestaan. Kyseinen bugi aiheutti XSETissä pelaavan Jordan “AYRIN” Henin Killjoy-hahmon turretin ampumaan väärään suuntaan, jonka vuoksi joukkueella ei ollut oikeaa tietoa vastustajan sijainnista.

Uusintakierroksella oli suuri merkitys ottelun lopputuloksen kannalta, sillä XSETin onnistui voittaa se ja pakottaa täten ottelu jatkoajalle. Jatkoaikaa pelattiin peräti kuuden kierroksen verran, kunnes FunPlusin onnistui viimein vääntää itselleen 16-14-erävoitto.

Uusintakierros otettiin fanien keskuudessa vastaan ristiriitaisesti. Osa ei pidä uusintakierroksen pelaamista kaksi tuntia ottelun jälkeen kohtuullisena toimenpiteenä, ja osa taasen pitää niin sanottua “bugia” osana turretin normaalia toimintaa. Lisää vettä myllyyn on heittänyt se, ettei XSET itse vaatinut uusintakierroksen pelaamista, vaan aloite tuli Riot Gamesilta. Sääntökirjan mukaan kierros tulee kuitenkin tällaisessa tilanteessa pelata uudelleen, joten sen suhteen asia on varsin mustavalkoinen.

Lähde: Riot Games Kuvalähde: Riot Games