SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Nikita “Derke” Sirmitev ja Fnatic ansaitsivat Valorant-hopeaa – Finaali rikkoi katsojaennätykset
  • Niko
    Nikkilä

Nikita “Derke” Sirmitev ja Fnatic ansaitsivat Valorant-hopeaa – Finaali rikkoi katsojaennätykset

julkaistu: 31.05.2021 16:00

Valorantin mestaruussarjan toinen vaihe huipentui eilen illalla, kun Reykjavíkin Masters -turnaus päättyi finaaliinsa. Finaaliottelussa toisensa kohtasivat suomalaisen Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic sekä amerikkalainen Sentinels.

Joukkueet olivat kohdanneet toisensa aiemmin turnauksen alkupuolella, jolloin Sentinels oli vienyt voiton luvuin 2-0. Ottelu oli kuitenkin ollut tiukka, ja joukkueet seisoivat rinta rinnan myös itse finaalissa.

Finaaliottelun ensimmäinen erä (Split) oli äärimmäisen tasainen, mutta Sentinels näytti, ettei revanssi tulisi olemaan Fnaticille aiempaa helpompi. Amerikkalaisjoukkue taisteli ensimmäisen erän voittoon niukalla 14-12 tuloksella.

Toisessa erässä (Bind) Fnaticin onnistui parantamaan tahtiaan ja pakottamaan Sentinels selkä seinää vasten. Erä venyi ensimmäisen tapaan jatkoajalle, jonka Sentinels kuitenkin voitti luvuin 16-14. Kolmas ja viimeinen erä (Haven) pelattiin pitkälti aiempien tapaan, ja Sentinels marssi lopulta koko ottelun voittoon 13-11 erävoitollaan.

Sentinels ansaitsi mestaruustittelin lisäksi 200 000 dollaria, kun taas Fnatic palkittiin hopeasijasta 100 000 dollarilla.

Reykjavíkin Major oli Valorantin ensimmäinen LAN-suurturnaus, ja katsojamäärät osoittivat sen olleen ennakko-odotuksien arvoinen. Finaaliottelu keräsi parhaimmillaan yli miljoona katsojaa. Suurin osa katsojista tuli virallisen striimin ulkopuolelta, kolmansien osapuolien järjestämistä “katselubileistä”, joita pelin kehittäjä Riot Games oli rohkaissut.

Valorantin virallisesta julkaisusta on nyt kulunut vuosi, ja näyttääkin siltä, että Riot Gamesin panostus lajin e-urheiluskeneen on kantanut hedelmää. Tuleekin olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, millaisiin tempauksiin Valorant kykenee yltämään, jahka maailmantilanne normalisoituu ja yleisötapahtumia pystytään jälleen järjestämään.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Valorant