SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Maailmanmestareiden tylyt vaihtoehdot: joko puolet palkasta pois tai uuden seuran etsintään
  • Perttu
    Leinonen

Maailmanmestareiden tylyt vaihtoehdot: joko puolet palkasta pois tai uuden seuran etsintään

julkaistu: 14.09.2023 12:00

Evil Geniuses juhli Valorant World Championship 2023 -turnauksen voittoa muutamia viikkoja takaperin. Pohjoisamerikkalaisjoukkue nappasi voittonsa myötä itselleen miljoonan dollarin palkintopotin. Nyt joukkueen pelaajisto on kuitenkin massiivisten palkan alennusten edessä.

11. päivä syyskuutaa Dot Esportsin toimittaja Max Katz twiittasi aiheesta X:ssä. Hänen lähteidensä mukaan EG:n pelaajistolla on edessään hurjat palkan alennukset tai vaihtoehtoisesti uuden joukkueen etsintä. Palkkaa alennettaisiin spekulaatioiden mukaan jopa puolella.

Tiedon tultua julki, useilta EG:n pelaajista nähtiin kryptisiä päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Joukkueen pelaaja Corbin “C0M” Lee puhui mm. livestream lähetyksessään siitä, että joukkue ei ole saanut organisaatiolta sitä kunnioitusta mitä se olisi ansainnut. Kyseinen streami on sittemmin poistettu.

Myös joukkueen toinen pelaaja Ethan “Ethan” Arnold päivitti X:ssä aiheeseen liittyen seuraavanlaisesti.

“Voittaminen on siistiä, harmi, että se ei enää merkitse mitään”, kuuluivat kokeneen pelaajan sanat sosiaalisessa mediassa.

Myös brittiläinen esportstoimittaja Richard Lewis käsittelee asiaa blogissaan. Hänenkin käsityksensä mukaan palkkaleikkaukset tulisivat olemaan noin puolet pelaajien nykyisistä palkoista.

Organisaation viesti on ollut varsin tyly. Mikäli pelaajisto ei ole valmis palkan leikkauksiin ovat he kaikki vapaita tarkastelemaan muita vaihtoehtoja, eli etsimään itselleen uutta seuraa. EG:llä on kuitenkin mahdollisuus pistää pelaajiensa sopimuksiin ulosostopykälät, mikä voi hankaloittaa uuden seuran löytämistä.

Valorantin off-season ei ole saavuttanut vielä edes viikon rajapyykkiä ja joukkueet pudottelevat jo pelaajiaan ja yrittävät samalla valmistautua tulevaan VCT 2024 -kauteen. Pelaajilla joilla on sopimuksissaan ulosostopykälä voi olla hankaluuksia löytää uutta joukkuetta lyhyen off-seasonin aikana.

Kuva: EG Lähde: DexertoRichard Lewis