SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
KOVA julkisti Valorant-joukkueensa – Mukana maailmanluokan suomalaistähti
  • Niko
    Nikkilä

KOVA julkisti Valorant-joukkueensa – Mukana maailmanluokan suomalaistähti

julkaistu: 18.10.2021 19:00

Riot Gamesin hahmopohjainen FPS-peli Valorant on yksi tämän hetken kuumimmista e-urheilupeleistä. Sen huippusuosittu VCT-turnaussarja huipentuu joulukuun alussa pelattavaan MM-turnaukseen, johon ottaa osaa 16 joukkuetta ympäri maailmaa.

Lajista löytyy myös useita menestyneitä suomalaispelaajia, kuten MM-turnaukseen osallistuvat Santeri “BONECOLD” Sassi, Nikita “Derke” Sirmitev ja Elias “Jamppi” Olkkonen.

Tästäkin huolimatta suomalaiset e-urheiluorganisaatiot ovat olleet arkoja liittymään mukaan lajiin. Syynä saattaa olla lajin ekosysteemin verrattainen nuoruus ja sen tuoma epävarmuus, sekä monien halu panostaa pitkälti samankaltaista pelaajakuntaa tavoittavaan CS:GOhun.

Tänään suomalainen KOVA Esports kuitenkin julkisti oman Valorant-joukkueensa. Organisaatio kertoi tiedotteessaan seuranneen skenen tilaa pitkään ja odottaneen oikeaa hetkeä lähteä mukaan.

“Jos haluamme toimia e-urheilun parissa, meidän on oltava sinut muutosten kanssa. Jatkuva kehittyminen luo uusia mahdollisuuksia kukoistukseen ja menestykseen. Vaikka meillä onkin vahva jalansija suomalaisessa e-urheiluskenessä, otamme tämän peliliikkeen myötä askeleen kohti kansainvälistä kilpailua”, organisaation General Manager Timo Tarvainen totesi.

KOVAn Valorant-rosteriin kuuluvat:

  • Jesse “JESMUND” Terävä
  • Jani “shéd” Marjanen
  • Benjamin “vicious” Guilotte
  • Hampus “Supmah” Svensson
  • Alend “Ale” Khalaf

 

Viisikon tunnetuin nimi on eittämättä Jesse Terävä, joka pelasi aiemmin ranskalaisen Team Vitalityn kokoonpanossa. Joukkue ylsi parhaimmillaan huhtikuun Challengers-turnauksen 3.-4. sijalle ja otti osaa myös heinäkuun Challengers-karsintaan, jossa se jäi 9.-12. sijalle.

KOVAn uudella kokoonpanolla on jo ennestään kokemusta toistensa kanssa pelaamisesta. Terävä, Guilotte, Svensson ja Khalaf pelasivat osana ruotsalaista HSDIRR-joukkuetta, ennen kuin Terävä ja Khalaf jättivät sen taaksensa ja Marjanen liittyi mukaan joukkueeseen.

KOVA tulee tekemään debyyttinsä 1.11. alkavan ICEBOX-turnauksen karsinnoissa, jotka pelataan tällä viikolla.

Lähde: KOVA Kuvalähde: KOVA

Tuoreimmat uutiset: