Korean huippujoukkue katkaisi Acendin matkan Valorant Masters -pudotuspeleihin – Uusi mahdollisuus torstaina
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 14.09.2021 12:00

Valorantin kisakauden viimeinen Masters-turnaus on parhaillaan käynnissä Berliinissä. Turnauksessa on pelissä paitsi sen 700 000 dollarin palkintopotti, myös voittajalle jaettava paikka joulukuun Valorant Champions -suurturnauksessa.

Suomea Berliinin Masters-turnauksessa edustaa Santeri “BONECOLD” Sassin joukkue Acend. Joukkue aloitti lohkovaiheensa vahvasti peittoamalla turkkilaisen SuperMassive Blazen 2-0. Tämä nosti Acendin lohkon voittajien otteluun, jossa se kohtasi eilen eteläkorealaisen Vision Strikersin.

Ottelun ensimmäinen erä (Haven) alkoi vahvasti Vision Strikersin hallinnassa. Joukkue nousi erätaukoon mennessä 8-4-johtoasemaan, jonka jälkeen se sinetöi erän 13-7-voittotuloksella.

Toinen erä (Icebox) tarjosi Acendille mahdollisuuden tilanteen kääntämiseksi, ja sen aikana nähtiinkin kiitettävää taistoa. Ensimmäinen puoliaika päättyi Vision Strikersin niukkaan 9-7-johtoasemaan, mutta tämän paremmaksi ei Acend enää kyennyt pistämään. Vision Strikers päätti erän voittolukemin 13-9 ja lunasti otteluvoitollaan paikan turnauksen pudotuspeleissä.

Vision Strikers oli aiemmin yltänyt Etelä-Korean Challengers Playoffs -turnauksen ykkössijalle, joten näiden ylivoimainen voitto ei sinällään ollut täysi yllätys. Voitto antaa myös osviittaa siitä, että Etelä-Korealla on mahdollisuus muotoutua Valorantin mahtimaaksi, kuten on jo tapahtunut Riot Gamesin League of Legends -pelin kanssa.

Acendilla on vielä mahdollisuus lunastaa paikkansa pudotuspeleissä. Se tulee kohtaamaan torstaina Supermassive Blazen ja Paper Rexin välisen ottelun voittajan, jonka peittoaminen varmistaisi paikan finaalissa. Yhteenotto häviäjien ottelusta noussutta joukkuetta vastaisiin on ainakin teoriassa eilisen ottelua helpompi nakki, joten suomalaisfanien toiveet ovat vielä vakaalla maaperällä.

Ottelu alkaa torstaina 16.9. klo 16:00 ja se on katsottavissa suorana Valorantin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Riot Games