SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Katsojamäärät kattoon: Valorantin suurturnaus rikkoi ennätyksen – Viime vuoden CS-major jäi taakse
  • Saara
    R

Katsojamäärät kattoon: Valorantin suurturnaus rikkoi ennätyksen – Viime vuoden CS-major jäi taakse

julkaistu: 27.03.2024 06:00

Kilpailullisen Valorantin kauden ensimmäinen suurturnaus, VCT Masters Madrid, saavutti parhaimmillaan komeat 1,6 miljoonaa katojaa kerralla. Niinpä tapahtuma teki ennätyksen; moiseen katsojahuippuun ei ole aiemmin yltänyt yksikään Valorant-turnaus.

Kisoissa nähtiin useita huippuotteluita, jotka saavuttivat yli miljoonan huippukatsojan merkkipaalun. Osaltaan tästä voi kiittää Sentinelsin osallistumista ja menestystä. Tiimin tähtipelaaja Tyson “TenZ” Ngon on skenen suosituin pelaaja, ja joukkueella on vahva brändi. Yli puolentoista miljoojan huippulukema tavoitettiin Sentinelsin ja Gen.G:n välisessä finaalissa, jonka edellä mainittu lopulta voitti.

Turnauksessa nähtiin muitakin maailman suosituimpiin lukeutuvia e-urheiluorganisaatioita, kuten LOUD ja Karmine Corp. LOUD:n ottelu Sentinelsiä vastaan oli ensimmäinen, joka rikkoi miljoonan katsojan rajan.

Miljoonalukuihin on Masters-kisoissa päästy aiemmin vuosina 2021 ja 2022 Reykjavikissa. Valorant Champions 2022 -turnaus piti tähän asti hallussaan skenen ennätystä 1,5 miljoonalla samanaikaisella katsojallaan.

Nyt rikottu ennätys ylittää jopa Counter-Striken viimevuotisen huipun (1,53 milj. Pariisin Majoreilla). Sitä ennen Valven peli tahkoi jopa yli kahden miljoonan lukuja. Tänä vuonna, CS2:n parissa, on ylletty vasta alle miljoonan katsojahuippuun (Spiritin ja FaZen välinen peli IEM Katowicessa), mutta paraikaa pelattavien Kööpenhaminan Majoreiden voi odottaa muuttavan tilannetta.

Kuten kilpa-Valorantissa usein, tässäkin tapahtumassa piristystä toivat päälähetysten ohelle nostetut vaihtoehtoiset striimit ja TikTok-lähetykset.

Lähde: Dexerto / Esports Charts Kansikuva: Colin Young-Wolff / Riot Games