SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Käsittämätöntä: Valorant-tähti nappasi ensimmäisen voittonsa yli vuoteen
  • Perttu
    Leinonen

Käsittämätöntä: Valorant-tähti nappasi ensimmäisen voittonsa yli vuoteen

julkaistu: 02.05.2024 07:00

Valorantin parhaiden pelaajien joukkoon kuulunut yhdysvaltalainen Jaccob “yay” Whiteaker katkaisi vihdoin ja viimein käsittämättömän pitkän voitottoman putkensa. Bleed Esportsia nykyään edustava 25-vuotias pelaaja pelasi peräti 430 päivää putkeen ilman ainuttakaan ammattilaisottelun voittoa.

El Diablo lempinimellä tunnettu pelaaja edusti voitottoman putkensa aikana kolmea eri organisaatiota. Cloud9, Disguised ja nykyään Bleed Esports tulivat kaikki tutuiksi ennen kuin poskettoman pitkä putki katkesi.

Voitto tuli lopulta VCT Pacific Stage 1 -turnauksen ottelussa japanilaista DetonatioN FocusMe:tä vastaan 2-1. Voitokas ottelu oli Bleed:lle turnauksen neljäs. Se hävisi aikaisemmissa otteluissa mm. RRQ:lle, ottelussa, jossa RRQ:n pelaaja fl1pzjder pelasi yhden ottelun kartoista ilman ainuttakaan tappoa.

Viime vuoden syyskuusta saakka singaporelaisorganisaatio Bleed Esportsia edustaneen Whiteakerin ja joukkueen kausi on ollut todella hankala, ja se onkin tällä hetkellä yksi Tyynenmeren alueen heikoimmista joukkueista.

Organisaatio muokkasikin kokoonpanoaan maaliskuussa erottamalla kaksi pelaajaa ja lisäämällä kokoonpanoon Kim “Zest” Gi-seokin ja Jorell “Retla” Teon, joista varsinkin maailmanluokan pelaajana tunnetun Zestin tuominen kokoonpanoon oli lopulta erinomainen ratkaisu huolimatta siitä, että eteläkorealainen ei ole aikaisemmin urallaan pelannut englannin kielellä kommunikoivan kokoonpanon kanssa.

Eri kulttuurien sekoitus ja englannin kieli ovatkin tuottaneet joukkueelle isoja haasteita.

Pohjois-Amerikassa kauhua servulla parhaimpana aikanaan niittänyt Yay ei ole voitottoman putkensa aikana ollut oma tuttu itsensä. Whiteaker on kertonut striimissään kärsineensä näköongelmista.

Ennätyksellinen putki on nyt kuitenkin historiaa ja sympatiaa sen johdosta kerännyt Whiteaker voi vihdoin hymyillä jälleen.

Kuva: Riot Lähde: Fragster