SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Joukkuetoverit käräyttivät – Valorant huijarille kenkää ammattilaisjoukkueesta
  • Aleksi
    Majander

Joukkuetoverit käräyttivät – Valorant huijarille kenkää ammattilaisjoukkueesta

julkaistu: 20.01.2021 16:30

Counter Striken haastajaksi tituleerattu Valorant on jälleen otsikoissa, kun espanjalaisessa Movistars Ridersissa pelannut Rui ”rapaztristre” Fonseca erotettiin huijauksen takia.

Viiden tuhannen euron LVP Rising turnauksessa pelatuissa otteluissa rapaztristren joukkuetoverit ottivat joukkueen manageriin yhteyttä kun tämän peli ja käytös vaikuttivat epäilyttäviltä. Managerin pyynnöstä Riot käynnisti virallisen tutkinnan ja totesi Fonsecan käyttäneen ”kiellettyjä ohjelmia tai resursseja”.

Ennen Valorantin julkaisua Riot keskittyi hehkuttamaan pelin huijausesto-ohjelma Vanguardia. Kritiikkiä kerännyt ohjelma valvoi alun perin käyttäjän konetta kellon ympäri, ja sen käynnistäminen vaatii vieläkin tietokoneen uudelleenkäynnistystä. Tästä huolimatta Valorantin kilpapelipuoli tuntuu keräävän huijareita puoleensa, kun esimerkiksi kilpailija Counter Striken puolella korkean profiilin huijausuutiset ovat harvinaisia.

Riot kuitenkin jatkaa taistelua huijareita vastaan. Yhtiö on yhdistänyt voimansa Bungien kanssa haastaakseen suurimpia huijausohjelmien levittäjiä oikeuteen. Tämän lisäksi Riot hyödyntää pelaajien tietokoneista riippuvia estoja, mitkä pitävät huijarit pois pelistä vaikka nämä muuttaisivat tai yrittäisivät yhdistää peliin uudesta IP-osoitteesta.

Lähde: Folkspaper
Artikkelikuva: GamerDoc Twitter