SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Huhu: Riot Games tuo Valorantin naistensarjan Eurooppaan jo tänä vuonna
  • Niko
    Nikkilä

Huhu: Riot Games tuo Valorantin naistensarjan Eurooppaan jo tänä vuonna

julkaistu: 30.07.2021 14:00

Aiemmin League of Legendsistä tunnettu pelikehittäjä Riot Games on rakentanut uuden Valorant-pelinsä ympärille mittavan ja vankan kilpaekosysteemin. Yksi tähän järjestelmään kuuluvista osasista on parhaillaan käynnissä oleva Challengers-turnaus, jonka kautta joukkueet etenevät tulevaan Majoriin.

Vuoden mittaisen kilpasarjan lisäksi Riot Games on järjestänyt myös tämän ulkopuolisia, naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja Game Changers -turnauksia. Turnausten tarkoituksena on tarjota pelaajille ja -joukkueille turvallinen ja miellyttävä kilpaympäristö, sekä antaa näille mahdollisuus todistaa taitonsa.

Lajin menestyksekkäimpänä naisjoukkueena voidaan pitää Cloud9 White -joukkuetta, joka on voittanut jo kaksi Game Changers -turnausta.

Nyt näyttää siltä, että yksinomaan Amerikassa pelattava sarja olisi tulossa myös Eurooppaan. E-urheilujournalisti Arran “Halo” Spaken lähteiden mukaan Riot Games on jo ottanut yhteyttä useisiin paikallisiin e-urheiluorganisaatioihin mahdolliseen Euroopan sarjaan liittyen.

Spaken kollega George Geddes on sittemmin vahvistanut väitteet, mutta virallista lausuntoa ei Riot Gamesin puolelta ole vielä julkaistu.

Spaken mukaan Game Changers Europe tulee alkamaan tämän vuoden puolella ja jatkumaan ensi vuoteen. Jo tänä vuonna tullaan järjestämään “useita” Game Changers -turnauksia. Virallinen tieto näistä julkaistaan parin kuukauden sisällä.

Lähde: Arran Spake Kuvalähde: Riot Games