SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Houreista menoa: Valorant-pelaaja havainnollistaa, miten korkea ping vaikuttaa
  • Saara
    R

Houreista menoa: Valorant-pelaaja havainnollistaa, miten korkea ping vaikuttaa

julkaistu: 12.10.2023 15:09

Eräs Valorant-pelaaja esitteli Redditissä kuumehoureisen näköisen pelikokemuksensa, jonka aiheutti kohtuuttoman korkea ping-arvo.

Pelaaja tykitteli leppoisaa Swiftplay-peliä Pearlissa, kun hänen ping-arvonsa kohosi 1960 millisekuntiin. Kuulostaa räiskintäpelaajan painajaiselta!

I broke my game
byu/-aceursa- inVALORANT

Pingillä mitataan aikaa, joka datalla tai syötteellä kestää kulkea laitteesta verkkopalvelimelle ja takaisin. Valorantissa se tarkoittaa käytännössä viivettä, jolla pelipalvelin rekisteröi ja toteuttaa pelaajat liikkeet ja toiminnot. Yleensä ping pyritään pitämään 5-50 millisekunnissa, jolloin viive on pahimmillaankin vain puoli sekuntia.

Liki kahdentuhannen millisekunnin ping tarkoittaa kuitenkin liki kahden sekunnin viivettä. Moisella latenssilla pelistä tulee todella laginen, kuten Jettin liikkeet videolla havainnollistavat. Lisäksi vastustajat näyttävät katoilevan itsestään, savut lässähtävät ja kranaatti koituu kohtaloksi kantaman ulkopuolella.

Kommenteissa lagipelaaja antoi ymmärtää, että 2000 on vielä ihan okei verrattuna 16 000:een eli käytännössä peräti 16 sekunnin viipeeseen, jolla hän kerran joutui pelaamaan. Siihen verrattuna videolla näkyvä touhu olisi mitä sujuvinta.

Jos ärsyttävän korkealle pingille ei löydy selitystä omasta nettiyhteydestä, on oikea osoite asiakastuki.

Lähde: Dot Esports Kansikuva: Riot Games