SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Haastattelussa VALORANT-suurturnauksessa pelaava Aaro “hoody” Peltokangas – Ennakkosuosikin kohtaaminen ei pelota
 • Niko
  Nikkilä

Haastattelussa VALORANT-suurturnauksessa pelaava Aaro “hoody” Peltokangas – Ennakkosuosikin kohtaaminen ei pelota

julkaistu: 01.12.2020 10:30

Riot Gamesin ensimmäinen eurooppalainen Valorant-turnaus, First Strike Europe, pelataan tämän viikon keskiviikosta sunnuntaihin, 3.-6.12. Turnauksen palkintopotti on 90 000 dollaria ja siihen ottaa osaa kahdeksan karsintojen kautta mukaan taistellutta eurooppalaisjoukkuetta. Kyseiset joukkueet ovat:

 • G2 Esports
 • Team Liquid
 • FunPlus Phoenix
 • SUMN FC
 • nolpenki
 • Orgless
 • Purple Cobras
 • Team Heretics

Suomea turnauksessa edustavat nolpenkin Jesse “JESMUND” Terävä sekä Orglessin Niki “delezyh” Sutinen ja Aaro “hoody” Peltokangas. Otimme yhteyttä Peltokankaaseen kysyimme enemmän hänen taustoista ja tulevan turnauksen tuomista tunnelmista.

Peltokankaalla on takanaan vahva pelitausta. Ennen VALORANTia hän kertoo pelanneensa CS:GOta “4 vuotta ja 10 000 tuntia”. Tähän kuuluu muun muassa pesti osana HAVUn CS:GO-joukkuetta. Ennen CS:GOta hän pelasi erilaisia mytologiahahmoja yhdistelevää SMITE-MOBAA pari vuotta vakavasti, muttei lopulta halunnut pelata sitä työkseen.

“VALORANT on pohjaltaan sama kuin CS:GO, mutta siinä on vaihtuvampi meta. Tykkään kun on enemmän uusia opittavia asioita eikä peli käy tylsäksi, toisin kuin CS:GO, jossa asiat eivät muutu oikein koskaan. Jotkut pitää juuri sen takia CS:GOsta, mutta itelle se oli yks isoimmista syistä, miksi lähdin VALORANTin pariin”, Peltokangas kertoo. Myös nuoren pelin ympärille rakennettu e-urheiluskene saa Peltokankaalta kiitosta, etenkin Riot Gamesin ensi vuodelle julkistetun Champions Tourin myötä.

Peltokankaan nykyisestä Orgless-joukkueesta löytyy useita jo CS:GOsta tuttuja nimiä. Sen pelaajiin kuuluvat Peltokankaan ja Sutisen lisäksi Daniil “pipsoN” Meshcheryakov, Ričardas “Boo” Lukaševičius ja Vincent “Happy” Cervoni, joista etenkin Cervoni tunnetaan pitkästä ja vaiheikkaasti Counter-Strike-urastaan. Kokoonpanoon liittyminen tapahtui Pelkokankaan mukaan varsin vaivattomasti:

“Pelasin aiemmin Delezyhin kanssa suomalaisessa joukkueessa. Oltiin ihan hyviä sillä poppoolla, mutta kun Pipson tuli kyselee Twitterissä, et haluunko tulla pelaa sen jengiin, niin ei ollut kauheen vaikea päätös. Kuitenkin Happy ja Pipson ovat itselle tuttuja CS:GOsta ja tiesin, että niiden kanssa voi rakentaa joukkueen jolla pääsee helposti VALORANTin huipulle.”

Peltokangas pelaa itse joukkueessaan Operatoria. Hän pitää vahvuutenaan sitä, että muut voivat luottaa hänen osumatarkkuuteensa ja paineensietokykyynsä. Pitkästä karsintaprosessista huolimatta tämän viikon turnauspaikka ei tullut joukkueelle yllätyksenä, vaan siihen tähdättiin alusta alkaen. Joukkueella on ensimmäisenä vastassaan G2 Esports, jonka kohtaamisesta Peltokangas on varsin positiivinen.

“G2 on omasta mielestäni hyvä vastus meille, vaikka rankingien mukaan se onkin ykkösjoukkue. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kaikki First Striken matsit voivat mennä miten tahansa. Muutenkin tykkään niiden tavasta pelata, kun niistä jokainen on ex-CS:GO-pelaaja, ja sen takia niitä vastaan on ehkä helpompi pelata. Luotan kyllä siihen, että saadaan vähintäänkin tiukka matsi aikaiseksi. Me tiedetään miten ne tykkää pelata ja ollaan reenattu pitkiä päiviä tätä varten.”

Turnauksen tarkka lähetysaikataulu julkistetaan lähempänä sen alkua. Ottelut ovat katsottavina suorana VALORANTin Twitch-kanavalta.

Kuvalähde: Copyright: DreamHack | Adela Sznajder