×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Fnaticin matka Valorantin MM-turnauksessa päättyi – Alkuhuuma kääntyi karvaaseen tappioon
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 14.09.2022 13:17

Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic otteli eilen Valorantin MM-turnauksen (Valorant Champions) pudotuspelien toisessa alemman kaavion eliminaatio-ottelussaan. Fnatic oli peitonnut aiemmin Team Liquidin 2-0 ja otti nyt yhteen eteläkorealaisen DRX:n kanssa.

Ottelu alkoi rohkaisevasti, kun Fnatic hallitsi ensimmäistä erää (Icebox). Erätauolle mentiin tiukassa 7-5-johtoasemassa Fnaticin hyväksi, ja toisella eräpuoliskolla nämä laittoivat tallan kunnolla pohjaan ja päättivät sen 13-7-voittotulokseen.

Myös toisessa erässä (Ascent) näytti siltä, että Fnatic vääntäisi voiton itselleen. Joukkue katkaisi heti erän alussa DRX:n kahden pisteen voittoputken lyhyeen ja naputteli sen perään oman, viiden pisteen voittoputkensa. Erätauolle lähdettiinkin 8-4-asemasta Fnaticin hyväksi. Toisella eräpuoliskolla DRX:n onnistui kuitenkin pakottaa ottelu jatkoajalle, joka päättyi joukkueen 14-12-voittoon.

Kolmas ja ratkaiseva erä (Fracture) alkoi sekin DRX:n hallinnassa, ja nämä olivat parhaimmillaan 6-1-johtoasemassa. Ja vaikka Fnatic olikin onnistunut erätauolle mentäessä tasoittaa ottelu 6-6-tasatilanteeseen, nousi DRX heti tauon jälkeen taas johtoon. Fnatic onnistui nettoamaan toisella eräpuoliskolla vain kolme pistettä, ja erä päättyi täten DRX:n 13-9-voittoon.

Tappionsa myötä Fnatic putosi ulos turnauksesta, ja nämä palkittiin jaetusta 5.-6. sijastaan 60 000 dollarilla. Turnauksen toinen suomalaisedustaja, Elias “Jamppi” Olkkosen joukkue Team Liquid, puolestaan palkittiin jaetusta 7.-8. sijasta 40 000 dollarilla.

Turnaustaisto jatkuu perjantaina 16.9., jolloin OpTic Gaming ja LOUD kohtaavat sen ylemmän kaavion finaaliottelussa klo 17:00, ja FunPlus Phoenix ja DRX ottavat yhteen alemman kaavion semifinaalissa klo 20:00. Ottelut ovat katsottavina suorana Pelaajat.comin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia, VLR Kuvalähde: Riot Games/Pelaajat.com