Fnatic ulos Valorant Masters -turnauksesta – Varmisti silti paikan MM-kisoissa
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 23.07.2022 09:42

Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic pelasi eilen alemman kaavion semifinaaliottelunsa Kööpenhaminan Valorant Masters -turnauksessa. Joukkue kohtasi jo toistamiseen eurooppalaisen FunPlus Phoenixin, jonka se oli peitonnut turnauksen avausottelussa 2-0.  Molemmat joukkueet olivat pudotusuhan alla, ja kahden voiton päästä turnauksen finaalipaikasta.

Illan ottelu alkoi odotetusti Fnaticin pillin mukaan. Joukkue nousi ensimmäisen erän (Split) voittoon tuloksella 15-13, mikä oli hieman tiukempi tulos kuin aiemman yhteenoton perusteella olisi voinut odottaa. Ottelun toisessa erässä (Bind) FunPlus Phoenix kuitenkin käänsi tilanteen päälaelleen. Joukkue oli erätaukoon mennessä noussut 7-5-johtoasemaan ja se päättikin erän selvin 13-7-voittolukemin.

Kolmas ja ratkaiseva erä (Fracture) antoi Fnaticille mahdollisuuden repäistä ottelun hallinta FunPlusin kynsistä, mutta tulokset jäivät edellistäkin erää laihemmiksi. FunPlus Phoenix tilitti ensimmäisellä eräpuoliskolla yhdeksän pistettä Fnaticin kolmeen verrattuna, ja nousi erän voittoon kokonaispistein 13-5.

Tappionsa myötä Fnatic putosi ulos turnauksesta. Se palkittiin kuitenkin neljännestä sijastaan 65 000 dollarilla ja 400 VCT- karsintapisteellä, ja joukkueen sijoittuminen riittikin varmistamaan sille paikan loppuvuoden Valorant Champions -turnauksessa.

Masters-turnauksen taisto jatkuu tänään, kun FunPlus Phoenix kohtaa yhdysvaltalaisen OpTic Gamingin klo 18:00. Ottelu on katsottavissa suorana Pelaajat.comin Twitch-kanavalta. Itse finaaliottelu pelataan sunnuntaina klo 18:00 eteenpäin, ja paikkansa siellä on jo lunastanut singaporelainen Paper Rex.

Mikäli kisakatsomotunnelma kiinnostaa, kannattaa pääkaupunkiseutulaisten suunnata Arkade Bariin, joka järjestää yhteistyössä KAMK.GG:n kanssa finaaliottelun kisakatsomon. Sunnuntain ohjelma alkaa klo 16:00, ja itse finaali klo 18:00. Kyseessä on Riot Gamesin tukema tapahtuma, jossa on tarjolla aktiviteetteja sekä palkintoja. Tapahtumasta tullaan raportoimaan Valorantin esports-kanavilla ja on myös mahdollista, että se tullaan näyttämään itse lähetyksessä.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Fnatic Twitter, KAMK.GG