×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Fnatic heittämällä jatkoon Valorant Mastersin pudotuspeliavauksesta — Derke ottelun tähtipelaaja
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 15.07.2022 08:00

Kööpenhaminan Valorant Masters -turnauksen pudotuspelit alkoivat eilen. Kahdeksan kansainvälistä huippujoukkuetta tavoittelevat niissä osuuttaan 650 000 dollarin palkintopotista. sekä jaettavia MM-turnauksen karsintapisteitä.

Suomea turnauksessa edustaa Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic, joka kohtasi eilisessä avausottelussaan eurooppalaisen FunPlus Phoenixin. Kaksikon aiempi kohtaaminen viime kuun EMEA Challengers -turnauksessa oli päättynyt Fnaticin selvään 3-0-voittoon, joten tämä lähti illan yhteenottoon selvänä ennakkosuosikkina.

Ottelu noudattelikin pitkälti odotettua kaavaa, yllättävän alun jälkeen. Ensimmäinen erä (Icebox) pelattiin tiukoissa tunnelmissa ja FunPlus oli erätaukoon mennessä ehtinyt nousta 8-4-johtoasemaan. Erän toisella puoliskolla Fnatic kuitenkin keräsi pakkansa kasaan ja nousi FunPlusin ohitse erävoittoon tuloksella 13-10.

Toinen erä (Haven) pelattiin FunPlusin valitsemalla kentällä, joten joukkueen olisi odottanut saavan tästä lisätuulta allensa. Näin ei kuitenkaan käynyt, oli syynä sitten ensimmäisen erän aiheuttama uupumus tai yksinkertaisesti Fnaticin raudanluja suoriutuminen. Toinen erä päättyi niin ikään Fnaticin voittoon, tällä kertaa selvin 13-4-lukemin. Kirsikkana kakun päällä Sirmitev palkittiin ottelun MVP-pelaajan tittelillä.

Otteluvoittonsa myötä Fnatic etenee sunnuntaina pelattavaan ylemmän kaavion semifinaalin, jossa se kohtaa indonesialaisen Paper Rexin. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin, joten yhteenotosta voi tulla varsin mielenkiintoinen.

Ottelu alkaa sunnuntaina 17.7. klo 18:00 ja se on katsottavana suorana Pelaajat.comin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Riot Games