SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Evil Geniuses jälleen kohun silmässä – Maailmanmestarit “sopimusvankilassa”
  • Perttu
    Leinonen

Evil Geniuses jälleen kohun silmässä – Maailmanmestarit “sopimusvankilassa”

julkaistu: 27.09.2023 10:18

Maailmanmestaruuden Valorantissa voittanut Evil Geniuses on ollut viime aikoina paljon otsikoissa. Valorant Championship -turnauksen voittaneelle joukkueelle ilmoitettiin hyvin pian mestaruuden jälkeen, että edessä ovat massiiviset palkan alennukset huolimatta uskomattomasta saavutuksesta. Esportstoimittaja Richard Lewisin uusin raportti pohjoisamerikkalaisorganisaatiosta paljastaa, että pelaajat ovat nyt jääneet “sopimusvankilaan”

Edes maailmanmestaruuden voittaminen ei ole aina tae siitä, että kaikki olisi hyvin ainakaan Evil Geniuksesta puhuttaessa. Hyvin pian sensaatiomaisen mestaruuden jälkeen organisaatio ilmoitti pelaajistolleen, että palkkoja tullaan leikkaamaan noin puolella. Vaihtoehtoisesti pelaajille tarjottiin mahdollisuutta etsiä itselleen uutta seuraa.

Lue lisää: https://pelaajat.com/esports/valorant/maailmanmestareiden-tylyt-vaihtoehdot-joko-puolet-palkasta-pois-tai-uuden-seuran-etsintaan

Nyt mestaruuteen päättynyt tuhkimotarina on ottanut jälleen uuden käänteen ja alkaa pikku hiljaa muistuttaa hyvinkin surkuhupaisaa komediaa. Lewisin tuore raportti paljastaa, että vaikka pelaajisto on ottanut vastaan palkanleikkauksia, on heidän ollut lähdes mahdotonta neuvotella muiden organisaatioiden kanssa.

Mestaruusjoukkueen pelaajilla olisi ottajia pilvin pimein. Pelaajiston kyvyt eivät ole jääneet muilta joukkueilta huomiotta. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin vuoden 2024 loppuun asti olevista sopimuksista löytyvä ulosostopykälä.

Ei ole siis ihmekään, että pelaajiston suusta on kuultu jo aikaisemmin lausuntoja kuinka organisaatio ei arvosta heitä tarpeeksi.

Pelaajat ovat siis jääneet “sopimusvankilaan”. Evil Geniuses on saanut tarjouksia ainakin tähtipelaaja Max “Demon1” Mazanovista ja Ethan “Ethan” Arnoldista. EG ei ole kuitenkaan suostunut Lewisin raportin mukaan kauppaamaan pelaajiaan, huolimatta siitä, että pelaajien palkkoja on leikattu. Sopimuksissa olevat ulosostopykälät, antavat EG:lle mahdollisuuden määritellä pelaajiensa hintoja.

Lähteiden mukaan kaksikosta tulleet tarjoukset olisivat olleet 100 000 dollarin luokkaa. Demon1:n ja EG:n välien kerrotaan menneen jo tapauksen takia korjaamattomaan kuntoon.

Joukkueen pelinsisäinenjohtaja Kelden “Boostio” Pupello on myös saanut tiettävästi tarjouksia, mutta hänenkin kauppansa on torpattu EG:n toimesta. Boostio ilmoitti halunsa vaihtaa organisaatio jo ennen palkkaleikkauksia.

Pelaajien sopimukset ulottuvat siis EG:n kanssa vuoden 2024 loppuun asti. On myös hyvä muistaa, että mikäli joku organisaatio maksaa pelaajan sopimuksen ulos, tulee sen päälle vielä pelaajan tuleva palkka maksettavaksi. Saa siis nähdä onko kukaan halukas lyömään kunnolla kättä taskuun saadakseen näitä maailmanluokan pelimiehiä itselleen.

Kuva: Evil Geniuses Lähde: Richard Lewis & Dexerto