SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Ensimmäiset Valorant Major-turnaukset pelataan ensi viikolla – Mukana kolme suomalaista
  • Kaapo
    Martinmäki

Ensimmäiset Valorant Major-turnaukset pelataan ensi viikolla – Mukana kolme suomalaista

julkaistu: 25.11.2020 10:40

Riot Gamesin kehittämän FPS-peli VALORANTin ensimmäinen Major-turnaus pelataan 3.-6. päivä joulukuuta.

Koronan vuoksi Majorit joudutaan pelaamaan onlinessä. Euroopan lisäksi Major-statuksen ovat saaneet Pohjois-Amerikan, Etelä-Korean ja Latinalaisen Amerikan turnaukset. Näiden lisäksi Riot järjestää seitsemän pienempää Minor-statuksen turnausta.

Euroopan turnauksessa mukana on kahdeksan joukkuetta. Palkintopotissa on yhteensä jaossa 100 000 dollaria, joista 40 000 dollaria menee voittajalle.

Turnaus alkaa suoraan neljännesvälieristä ja joukkueen matka katkeaa ensimmäisen häviön jälkeen. Kaikki ottelut pelataan paras kolmesta -formaatilla, finaalia lukuunottamatta joka on paras viidestä.

Suomalaisia mukana on kahdessa joukkueessa. Entinen HAVUn CS:GO-pelaaja Aaro “hoody” Peltokangas ja Niki “Delezyh” Sutinen edustavat Prodigyä. Jesse “JESMUND” Terävä pelaa Nolpenkin riveissä. Sutinen ja Terävä ovat myös tunnettuja nimiä Suomen CS:GO-skenessä.

Prodigyn ja Nolpenkin lisäksi turnauksessa nähdään suurorganisaatiot G2 Esports, Team Liquid, FunPlus Phoenix ja Team Heretics. Turnauksen kaksi muuta joukkuetta ovat vähemmän tunnetut SUMN FC ja  Purple Cobras.

Lähde: Liquipedia
Kuva: Flashpoint