×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Derke joukkueineen passittivat Jampin kylmästi kotiin Valorantin MM-turnauksesta
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 12.09.2022 11:49

Valorantin MM-turnauksen pudotuspeleissä nähtiin eilen varsinainen jännityskamppailu, kun sen kaksi suomalaisedustajaa ottivat mittaa toisistaan. Kyseessä olivat Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic ja Elias “Jamppi” Olkkosen joukkue Team Liquid, jotka kohtasivat toisensa pudotuspelien alemmassa kaaviossa.

Pelissä ei ollut mitään sen vähempää kuin pysyminen mukana turnauksessa, sillä häviäjä passitettaisiin kotimatkalle. Jo ottelun ensimmäisessä erässä (Bind) näytti siltä, että Fnatic oli kahdesta se vahvempi joukkue. Tämä avasi erän huimalla kahdeksan pisteen voittoputkella, ja erätauolle lähdettiin 9-3-asemasta Fnaticin hyväksi. Toisella eräpuoliskolla tilanne oli huomattavasti tasaisempi, mutta Fnatic päätti sen silti voitokkaasti 13-6-tulokseen.

Toisessa erässä (Haven) Team Liquidin onnistui pitää Fnatic aisoissa, nousten jopa 5-4-johtoasemaan. Tämän jälkeen Fnaticin tahti kuitenkin kiihtyi ja nämä jättivät vastustajansa vanaveteensä. Team Liquidin onnistui netota loppuerän aikana vain kaksi pistettä, mikä johti Fnaticin kiistattomaan 13-7-voittoon. Sirmitev palkittiin omasta suorituksestaan ottelun MVP-pelaaja tittelillä.

Sirmitev kiitteli Pelaajat.comille antamassaan haastattelussa joukkueen ottelua edeltävää valmistelua ja pelisuunnitelman noudattamista, sekä Team Liquidin juuttumista tuttuihin kuvioihinsa. Myös yleisön paine tuntui pudotuspelien toisena ottelupäivänä keveämmältä, etenkin kotiyleisön edessä pelaavan Emir Ali “Alfajer” Bederin kohdalla.

Fnaticin seuraava ottelu tulee olemaan huomenna 13.9. klo 20:00, jolloin se kohtaa DRX:n ja LOUDin välisen ottelun häviäjäjoukkueen. Kyseessä on ensimmäinen kolmesta ottelusta, jotka Fnaticin tulee voittaa päästäkseen turnauksen finaaliin. Ottelu on katsottavissa suorana Pelaajat.comin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia, VLR Kuvalähde: Riot Games/Pelaajatcom