×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Derke ja Jamppi kohtaavat illan eliminaatio-ottelussa – Näin Derke kommentoi yhteenottoa
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 11.09.2022 15:07

Valorantin virallinen maailmanmestaruusturnaus, Valorant Championships 2022, aloitti juuri pudotuspelivaiheensa. Kahdeksan maailman parasta Valorant-joukkuetta kisaavat para-aikaa paitsi maailmanmestarin tittelistä, myös osuudestaan miljoonan dollarin palkintopotista.

Eilinen oli suomalaisittain synkkä ottelupäivä, kun sekä Elias “Jamppi” Olkkosen joukkue Team Liquid että Nikita “Derke” Sirmitevin joukkue Fnatic kokivat tällöin tappion pudotuspelien avausotteluissaan.

Team Liquid kohtasi omassa avausottelussaan yhdysvaltalaisen OpTic Gamingin. Ottelun ensimmäinen erä (Breeze) alkoi rohkaisevasti, kun Team Liquid kaappasi sen suvereenisti hallintaansa ja suorastaan syöksyi erän voittoon pistein 13-7.

Toisessa erässä (Bind) tilanne kuitenkin kääntyi päälaelleen. Vaikka ensimmäinen eräpuolisko päättyikin varsin tasaisesti 7-5-tilanteeseen OpTicin hyväksi, pelattiin toinen eräpuolisko liki täysin yhdysvaltalaisjoukkueen tahdissa. Erä päättyikin OpTicin 13-8-voittolukemaan, mikä tasoitti pelin.

Kolmanteen ja ratkaisevaan erään (Ascent) lähdettäessä OpTicin onnistui suorastaan nöyryyttää Team Liquidia avatessaan erän yhdeksän pisteen voittoputkella. Erätauolle mentiinkin OpTicin 10-2-voittoasemassa, ja vaikka Team Liquid tilittikin toisella eräpuoliskolla kiitettävän kuuden pisteen voittoputken, ei tämä ollut tarpeeksi, vaan erä päättyi OpTicin voittoon pistein 13-8.

Illan toisessa ottelussa Fnatic kohtasi niin ikään yhdysvaltalaisen XSETin. Fnatic ei päässyt ottelun aikana juurikaan juhlimaan, vaan XSET piti sen tiukasti omassa hallinnassaan. Ensimmäinen erä (Pearl) päättyi näiden 13-8-voittoon ja vaikka Fnatic panikin toisessa erässä (Fracture) vimmatusti vastaan, vei XSET senkin tuloksella 13-11.

Tappioidensa myötä Fnatic ja Team Liquid putosivat pudotuspelien alempaan kaavioon, jossa nämä ottelevat toisiaan vastaan tämän illan eliminaatio-ottelussa. Ottelu alkaa klo 20:00 ja se on katsottavana suorana Pelaajat.comin Twitch-kanavalta.

Sirmitev: “Tulee sellainen Assy 2019 Summer -fillis”

Pelaajat.com oli jo alkuviikosta haastatellut Sirmiteviä ja kysynyt tältä mahdollisesta yhteenotosta Team Liquidin kanssa, tällöin vielä ylemmän kaavion puolella, ja Sirmitevillä oli vain positiivista sanottavaa:

“Tulee sellainen Assy 2019 Summer -fillis. Kyllä se on Liquidia vastaan hauska pelata aina. Se on ainoa EMEA-jengi, jota vastaan voisin pelata joka päivä niin, että se olisi tosi hauskaa. On kiva pelata Jamppia, ScreaMia ja muita vastaan, kaikki ovat kuitenkin kavereita skenessä meidän kahden tiimin välissä”, Sirmitev kommentoi.

Sirmitev oli myös  ollut ollut varsin itsevarma tulevasta ottelustaan XSETia vastaan ja sanoi, että nämä “lähtisivät yhtä nopeasti kotiin kuin mitä lähtivät groupeista”. Hän arveli pohjoisamerikkalaisjoukkueita vastaan useasti pelanneen Fnaticin olevan vaikea vastustaja XSETille, mutta kuten sittemmin nähtiin, näin ei käynytkään.

Joukkueen häviötä Sirmitev kommentoi eilen sanomalla, että toistuvat tappiot johtivat joidenkin pelaajien kohdalla suunnitelmista poikkeamiseen ja “tilttaamiseen”. Hän kuitenkin arveli Fnaticilla olevan hyvät voittomahdollisuudet Team Liquidia vastaan.

Myös Olkkonen antoi Pelaajat.comille haastattelun joukkueen eilisen tappion jälkeen. Hän harmitteli viimeisen erän epäonnistumista, mutta totesi myös toisen erän Bind-kentän sekä pistoolikierrosten häviämisen toimineen joukkuetta vastaan. “Harmi, että hyvän pelin alku tapahtui 10 rundia myöhässä”, Olkkonen totesi.

Olkkonen ei kuitenkaan paljoa murehdi alempaan kaavioon putoamista, vaan toteaa joukkueen nousseen jo aiemminkin lohkovaiheen tappiostaan voittoon.

Lähde: Liquipedia, VLR