Berliinin Valorant-suurturnaus keräsi huimat katsojaluvut – Suunta silti alas päin
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 23.09.2021 15:14

Valorantin kisavuoden toinen Masters-turnaus päättyi viime viikolla Berliinissä. Puitteet suurturnaukselle olivat varsin hulppeat, ja myös pelissä oli paljon: turnauksen voittaja Gambit Esports lohkaisi palkintopotista peräti 225 000 dollaria ja paikan joulukuun MM-turnauksessa.

Suomea turnauksessa edusti Santeri “BONECOLD” Sassin joukkue Acend, joka ylsi turnauksen pudotuspeleihin mutta jäi lopulta jaetulle 5.-8. sijalle.

Turnaustaisto keräsi myös rutkasti katsojia. Eschartsin keräämien lukujen mukaan turnausta seurasi keskimäärin 389 971 samanaikaista katsojaa. Korkeimmat katsojaluvut se saavutti Sentinelsin ja G2:n  välisen lohko-ottelun aikana 811 370 samanaikaisella katsojalla.

Luvut ovat varsin rohkaisevia, kun ottaa huomioon, että kyseessä on vasta Valorantin ensimmäinen täysi kisavuosi. Vertailun vuoksi voidaan mainita CS:GOn osalta, että tämän kuun 12. päivä päättynyt ESL Pro Leaguen 14. kausi keräsi parhaimmillaan 758 567 samanaikaista katsojaa.

Kun kuitenkin vertaa Berliinin Major-turnauksen lukuja vuoden aiempaan, Reykjavíkissa järjestettyyn turnaukseen, on huomattavissa lievää laskua; Reykjavíkin Masters-turnaus keräsi keskimäärin 488 364 samanaikaista katsojaa ja parhaimmillaan 1 085 850 samanaikaista katsojaa.

Eroon vaikutti todennäköisesti Berliinin turnauksen yli 30 tuntia pidempi kesto sekä se, että joukkue-edustus oli neljännesfinaaleista eteenpäin vahvasti yhdysvaltalaispainotteista.

Näennäisestä notkahduksesta huolimatta Valorantin tulevaisuudennäkymät ovat siis valoisat, ja odotukset joulukuun MM-kisoille ovat hyvinkin korkealla. Nähtäväksi jää, onnistuuko se rikkomaan aiemmat katsojaennätykset.

Lähde: Escharts (1), (2), (3) Kuvalähde: Riot Games