SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
TenZ
  • Perttu
    Leinonen

Valorant-tähti selittää miksi CS on hauskempaa kuin Valorant

julkaistu: 15.05.2024 19:12

Nykyisin Valorantia pelaava entinen CS-tähti Tyson “TenZ” Ngo otti hiljattain kantaa striimissään CS:n ja Valorantin vastakkainasetteluun. Tällä hetkellä Valorantissa Sentinelsia edustava kanadalainen kertoi yllättäen pitävänsä Counter-Strikea viihdyttävämpänä.

23-vuotias TenZ pelasi CS:GO:ta vuoden 2020 alkupuolelle saakka ennen kuin vaihtoi Valorantin pariin. TenZ edusti CS:ssä mm. Cloud9:a ja ATK:ta.

Riot Gamesin Valorant ja Valven CS2 asetellaan usein vastakkain ja pelejä vertaillaan keskenään. Useat CS-pelaajat ovat vaihtaneet Valorantiin ja osa Valorantista takaisin CS:n pariin. Väittely pelien paremmuudesta on kiivasta yhteisöjen kesken.

“Uskon, että CS2 on minulle henkilökohtaisesti hauskempaa. Pidän CS:n mekaanisesta näkökulmasta, tuntui, että joka päivä pystyi parantamaan itseään mekaanisesti. Ja se oli todella houkutteleva puoli pelissä”, TenZ kertoi parin viikon takaisessa striimissään.

“CS:ssä saat vähemmän sattumanvaraisia tappoja. Sen kokoajan, kun pelasin CS:ää, harjoittelin päästäkseni ammattilaiseksi ja tultuani ammattilaiseksi sain luultavasti juoksusta tai hypystä ammuttuja pääosumia vähemmän kuin yksittäisessä Valorant-pelissä” TenZ jatkaa.

TenZ jakoi kuitenkin tunnustusta myös Valorantille sen luovuudesta. Pelaajat voivat vapauttaa luovuutensa käyttämällä tiettyjä agentteja tai agenttikokoonpanoja, kun taas CS:ssä luovuus on sidottu pitkälti savujen kiskomiseen.

Yhdestä asiasta yhteisöt tuntuivat kuitenkin olevan samaa mieltä. Valorantissa on tällä hetkellä huomattavasti parempi anti-cheat-ohjelmisto kuin CS:ssä.

Kuva: Colin Young-Wolff/Riot Games Lähde: Dexerto