SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorant-tähti lyttää yleisen käsityksen pelaajien palkoista: “En ole rikas”
  • Saara
    R

Valorant-tähti lyttää yleisen käsityksen pelaajien palkoista: “En ole rikas”

julkaistu: 25.10.2022 23:23

Valorant julkaistiin pari vuotta takaperin kesällä, eli sen saapumisesta FPS-pelien kirjoa kasvattamaan alkaa olla jo neljännesvuosikymmen. Tänä aikana Riot Games on tehnyt luomukseensa lukuisia paranteluja ja päivityksiä uusine agentteineen, ja samalla e-urheiluskene on ottanut tuulta alleen. Kuluvan vuoden mestaruuksien jälkeen Riot julkisti 30 kumppanuusjoukkuetta ensi vuoden alueellisiin liigoihin kisailemaan. Tällainen suureellisuus houkuttaa ajattelemaan, että Valorant-pelaajat olisivat varsinaisia porhoja. Tähtipelaaja Jaccob “yay” Whiteaker, Cloud9-tiimin uusi vahvistus, halusi hieman oikaista tätä käsitystä.

Hiljattaisessa striimissään yay jutteli katsojilleen kilpa-Valorantia pelaavien ammattilaisten palkoista sekä siitä, kuinka joukkueiden väliset ostot oikein menevät e-urheilussa.

– En minä niin rikas ole. Tämä on yleinen väärinkäsitys, yay korjasi jonkun chatissa otaksuttua hänen olevan varsin äveriäs.

– Porukka luulee, että Valorant-pelaajat ovat svidun rikkaita. Jotkut toki ovat. Ne, jotka striimaavat isosti, ovat hemmetin rikkaita. Mutta enimmäkseen näkee ihmisten sanovan, että “tuli mitä tuli, OpTicin tyypeillä on loppuelämä turvattuna”. Ei minulla vain ole. Rehellisesti sanottuna en usko, että kellään on.

Sen sijaan League of Legends -skenessä yay myönsi varmasti olevan varakkaita ammattipelaajia.

Seuraavaksi hän huomautti, että vaikka hänet ostettiin juuri Cloud9-joukkueeseen suurella summalla, ei hän itse kostunut siirrosta mitään, rahat kun eivät mene pelaajalle.

– Useimmissa ostoissa ei saa prosenttiakaan.

LoL poikkeaa ilmeisesti tässäkin: äskettäisessä OfflineTV-podcastin jaksossa spekuloitiin eri joukkueiden Lee “Faker” Sang-hyeokille tarjoamien shekkien summia. Faker on ilmeisen haluttua kamaa Riotin taisteluklassikon kilpaskenessä.

Parhaiten ansaitsevat e-urheilijat eivät silti suinkaan ole LoLissa. Listaa hallitsevat Dota 2 -pelaajat kera muutamien CS:GO-tähtien. Valorant on sen verran uusi peli, ettei sen pariin vielä kannata dollarinkuvat mielessä välttämättä suunnata. Kilpa-Valorant on kuitenkin matkalla suurten joukkoon.

Lähde: AFK Gaming Kansikuva: Colin Young-Wolff / Riot Games