SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorant karsinnat taputeltiin Euroopassa sunnuntaina – Jamppi ja Derke jatkavat kohti Islantia
  • Aleksi
    Majander

Valorant karsinnat taputeltiin Euroopassa sunnuntaina – Jamppi ja Derke jatkavat kohti Islantia

julkaistu: 20.04.2021 11:00

Viikonloppuna pelatuissa Euroopan Challengers karsinnoissa Elias ”Jamppi” Olkkonen ja Nikita “Derke” Sirmitev nappasivat paikkansa EMEA:n finaalitapahtumaan. Molemmat suomalaiset viihdyttivät katsojia huikeilla yksilösuorituksilla.

EMEA finaalit toimivat karsintana Valorant Masters Reykjavik turnaukseen, jossa kahdeksan maailman parasta joukkuetta kilpailee ensimmäistä kertaa pelin historiassa laniturnauksessa. Turnauksen palkintopottia ei ole vielä paljastettu, mutta se palkitsee joukkueet arvokkailla MM-pisteillä.

Karsintojen finaaleissa kohtasivat Jampin edustama Team Liquid ja Derken tähdittämä Fnatic. Fnatic oli selkeästi vahvempi kaksikosta ja voitti ottelun kartoin 3-1. Yksi ottelun parhaista hetkistä nähtiin jo ensimmäisessä kartassa kun Derke otti näyttävän ässän Jettin ultimate-kyvyllä. Videon kierroksesta voi katsoa alta.

Jamppi ei myöskään jättänyt katsojia kylmäksi. Aivan ässään Elias ei yltänyt, mutta esimerkiksi kivääri taipui miehen kädessä todelliseksi tappokoneeksi. Hyvä esimerkki on alla oleva video ottelun toisesta kartasta.

Jampin ja Derken matka Masterssiin jatkuu viikonloppuna EMEA-finaaleissa, joissa kilpailee neljä joukkuetta Euroopasta, kolme Turkista ja yksi joukkue IVY-maista.

Artikkelikuva: Derke Twitter / ENCE kuvapankki / Valorant