SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorant-skinit takovat rahaa kuin Kalevalan Sampo
  • Perttu
    Leinonen

Valorant-skinit takovat rahaa kuin Kalevalan Sampo

julkaistu: 26.08.2023 16:35

Advertisement

Parhaillaan Los Angelesissa pelattava Valorant Championship 2023 -suurturnaus on ollut todellinen menestys niin pelillisesti kuin taloudellisestikin. Turnauksen palkintopotti on 2.25 miljoonaa dollaria ja se on toistaiseksi pelin historian isoin turnauksessa jaettava rahamäärä. Turnauksen aikana myytävä skini-bundle on noussut supersuosioon, tästä tulevasta rahamäärästä puolet jaetaan osallistujajoukkueiden kesken. Tulossa on muhkeita bonuksia turnaukseen osallistuneille joukkueille.

Valorant-pelin kehittäjän Riot Gamesin mukaan skini-bundle on tähän mennessä kerännyt yli 20 miljoonaa dollaria joukkueille, eli siis melkein kymmenen kertaa palkinpotin verran. Valorantin pelaajat voivat ostaa skini-bundlea pelistä itselleen, joten rahat ovat tulleet suoraan yhteisön kukkaroista. Yhteensä skini-bundlen myynti on reilusti yli 40 miljoonaa dollaria, koska ilmoitettu summa 20 miljoonaa dollaria oli joukkueille jaettava summa.

Kyseisen turnauksen aikana myynnissä oleva skini-bundle on noussut ylivoimaisesti suosituimmaksi bundleksi pelin historiassa. Vertailun vuoksi pelin ensimmäisen Champions-turnauksen aikana vuonna 2021 julkaistu bundle keräsi 18 miljoonaa dollaria. Eli joukkueille jaettava summa oli silloin noin 9 miljoonaa dollaria.

Jokainen huipputurnaukseen osallistuva joukkue saa siis osansa 20 miljoonan dollarin potista. Lisäksi jokainen joukkue tietysti palkittiin myös varsinaisen turnausmenestyksen johdosta 2.25 miljoonan palkintopotista. Voittajajoukkue tienaa itselleen miljoona dollaria.

Skini-bundlen joukkueille jaettavan osan tavoitteena on taata organisaatioille kehittymismahdollisuuksia vaikka menestystä ei kyseisestä turnauksesta tulisikaan. Se miten organisaatio päättää jakaa skini-bundlesta tulevat rahat on kokonaan eri asia. Pelaajien sopimuksissa on yleensä pykälä pelaamalla saavutettavien palkintorahojen osuudesta, mutta skini-bundlen tulojen jako jää organisaation harkinnan varaan.

Skini-bundlea pystyy ostamaan pelistä vielä 29. elokuuta asti, joten summa voi kasvaa vielä entisestään.

Kuva: Riot Games Lähde: DotEsports