SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Valde kertoi ENCEen liittymisestä – harjoituksissa hulvaton juttu SunPayusin kanssa
  • Juuso
    Syngelmä

Valde kertoi ENCEen liittymisestä – harjoituksissa hulvaton juttu SunPayusin kanssa

julkaistu: 11.09.2022 14:41

ENCE hankki elokuussa kokoonpanoonsa Valdemar “valde” Bjørn Vangsån ja Alvaro “SunPayus” Garcian. Valde vieraili syyskuun toisella viikolla HLTV Confirmed -podcastin livelähetyksessä. Keskustelussa mukana olleet Zvonimir “Professeur” Burazin, Chad “SPUNJ” Burchill ja Milan “Striker” Švejda keskustelivat valden kanssa muun muassa tämän entisestä joukkueesta, OG:sta sekä nykyisestä joukkueesta, ENCEstä.

Lue lisää: ENCE julkisti CS:GO-kokoonpanonsa uudet nimet

Hulvaton tilanne harjoituksissa

Valde nosti hymy korvissa esille hauskan tilanteen uuden joukkueensa harjoituksista. Valden mukaan Mirage-kartassa pelatussa harjoitusottelussa nähtiin hulvaton tilanne, kun B-taloa AWP-tarkkuuskiväärillä puolustanut SunPayus ilmoitti vastustajajoukkueen heittämästä polttopullosta.

– Hän huusi “Fire B!” mutta hänen lausumanaan se kuulosti kuin hän olisi sanonut “Five B!”

Kommunikaatiokatkoksen myötä ENCEn Paweł “dycha” Dycha ja Pavle “Maden” Bošković lähtivät juoksemaan puukot selässä A-pommipaikalta kohti B-pommipaikkaa, jolloin vastustajajoukkueella oli helppo työ ampua molempia selkään.

 

 Kaipuu uudesta alusta johti lopulta lähtöön OG:sta

Valde kertoo podcast-jakson alussa, että päätyi lähtemään OG:sta lähinnä siksi, että kaipasi uutta alkua. Hänen mukaansa lähtöön ei liittynyt draamaa.

– Rakastan joukkueen jokaista pelaajaa. Olin kuitenkin kokoonpanossa kahden ja puolen vuoden ajan, joten tunsin tarvitsevani uuden ja puhtaan alun kaikkien kokoonpanomuutosten ja pettymysten jälkeen, valde summaa.

OG:n alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Aleksi “Aleksib” Virolainen, valde, Nathan “NBK-” Schmitt, Issa “ISSAA” Murad ja Mateusz “mantuu” Wilczewski. (Kuva: BLAST)

 

Alkuperäisen OG:n taivalta varjosti koronapandemia. Vahvaksi LAN-joukkueeksi rakennettu kokoonpano joutui pelaamaan lähes kaikki ottelunsa online-aikakaudella. Parhaaksi tulokseksi jäi online-turnauksena pelatun Flashpointin toisen kauden hopea. Finaalissa paremmaksi osoittautui Virtus.pro.

Takaisin tähtipelaajaksi?

Lähtönsä jälkeen valde kertoo saaneensa useita tarjouksia, joista hän päätyi valitsemaan omasta mielestään kilpailukykyisimmän joukkueen, ENCEn.

– ENCE oli näistä joukkueista minulle paras vaihtoehto, joten päädyin valitsemaan heidät.

Valde nostaa esille ENCEn hyvät LAN-tulokset vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana. Vaikka joukkue menetti kaksi hyvää pelaajaa (Lotan “Spinx” Giladi ja Olek “hades” Miskiewicz), on joukkueen rakenne valden mukaan houkutteleva. Lisäksi organisaatio saa valdelta kehuja.

– ENCEssä työskentelee todella mukavia ja osaavia ihmisiä.

Siinä missä valde oli OG:ssa enemmän tukipelaajan roolissa, tulee suuresta potentiaalistaan tunnettu valde saamaan uudessa joukkueessaan enemmän vastuuta. Onnistuessaan valde voi nousta samanlaiseksi tähtipelaajaksi kuin edeltäjänsä Spinx.

– Mieluisa rooli ja joukkueen muut pelaajat olivat minulle kaksi tärkeintä syytä liittyä joukkueeseen, valde kertoo.

Vaikka valde on innoissaan uudesta roolistaan, hän muistuttaa itseään ja muita pysymään kärsivällisenä.

– Minulla menee varmasti hetki tottua uuteen rooliini, koska olen pelannut niin pitkään tukipelaajan roolia. Tarvitsen ainakin kaksi turnausta, jotta opin toimimaan erilaisissa tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla.

Podcastin vakiokolmikko on hieman ihmeissään siitä, miksi valde ei ole missään vaiheessa liittynyt Astralikseen.

– Meillä on ollut keskusteluja, mutta luulenpa, että en ole oikea ihminen vastaamaan tähän kysymykseen, valde toteaa.

Ennen OG:n passiivisen pelaajan rooliaan valde pelasi Northissa tähtipelaajan tasolla. Esimerkiksi vuoden 2018 valde pelasi keskiarvoltaan 1.15 ratingilla. Parhaiten kulki DreamHack Open Valencia 2018 -turnaus, josta valde nappasi itselleen parhaan pelaajan palkinnon 1.45 ratingilla.

Valde (toinen vasemmalta) juhli DreamHack Valencian voittoa Northin kanssa vuonna 2018. (Kuva: DreamHack)

 

Esimerkiksi viime vuoden valde pelasi OG:ssa keskiarvoltaan 1.11 ratingilla. Ei siis mikään järisyttävä lasku, mutta miehen itsensä mukaan selvästi parempaa jälkeä on ENCEssä tulossa, kunhan hänelle annetaan hetki aikaa.

“Snappi saa vihdoin ansaitsemaansa kohtelua”

ENCEn pelinsisäinen johtaja, Marco “Snappi” Pfeiffer, on valdelle tuttu vuosien takaa muun muassa Heroicista. Valden mukaan Snappi on ollut aikaisemmin urallaan epäonnekas, mutta nyt tuuli on onneksi kääntynyt.

– Snappi on ollut mielestäni todella epäonnekas uransa aikana. Nyt hänellä on ensimmäistä kertaa joukkue, jonka kokoamisessa hän on itse saanut olla mukana. Ja katsokaa millaisia tuloksia hän saa aikaan. Se ei voi olla sattumaa.

Valde toteaa Snappin kehittyneen huomattavasti niin pelaajana kuin pelinsisäisenä johtajana viimeisen kuuden vuoden aikana.

Snappi ja valde pelasivat viimeksi yhdessä Heroicissa vuosia sitten. (Kuva: Liquidpedia)

 

Lähde ja kuva: HLTVorg