SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
VAC-kiellon saanut CS-pelaaja vaatii Valvelta armahdusta
  • Saara
    R

VAC-kiellon saanut CS-pelaaja vaatii Valvelta armahdusta

julkaistu: 03.12.2022 13:24

Entinen CS-ammattilainen Joel “emilio” Mako on Twitterissä vedonnut Valveen, jotta se poistaisi hänen VAC-kieltonsa. Eri joukkueissa niin CS 1.6:tta kuin CS:GO:takin hakannut ruotsalainen sai VAC-kiellon vuonna 2014 kesken ottelun Fragbite Mastersin kolmannella kaudella.

Kukaan kilpapelaaja ei ollut aiemmin saanut VAC-kieltoa matsin aikana. Tuolloin emilio pelasi Team Propertyssa, joka johti parhaillaan ottelua Hellraisersia vastaan, kun kielto lävähti voimaan. VAC-kieltoon kuuluu, että se tulee päivien tai viikkojen kuluttua rikkeestä, jotteivät huijarit keksisi niin helposti kehityskohteitaan.

Pian paljastui, ettei kyse suinkaan ollut järjestelmän virheestä, vaan aivan oikeutetusta bannista. Koko tiimi diskattiiin.

Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, emilio toivoo saavansa uuden mahdollisuuden. Hän kertoo, ettei anna itselleen koskaan anteeksi virheitään, mutta pyytää silti armollisuutta ja toista mahdollisuutta.

VAC-luurankoja toki löytyy muidenkin pelaajien kaapeista. Fluxo-kiväristi Vinicius “v$m” Moreira ja Team Liquidin Valorant-tiimissä nykyään menestyvä Elias “Jamppi” Olkkonen ovat molemmat saaneet VAC-kiellon joskus märkäkorvina, mutta nyt heillä olisi jo täysi oikeus osallistua vaikka majoreille.

Valvella on nimittäin huijauksenestobannilleen viiden vuoden voimassaoloaika, jonka jälkeen pelaaja on jälleen tervetullut. Ongelma emilion kohdalla on, että hän oli ennen kieltoaan jo 2014 Katowicen-majoreilla mitellyt ammattipelaaja. Tämä seikka tekee hänen rikkeestään raskaamman, ja tilanteesta kinkkisemmän.

Lähde: Jaxon Kansikuva: emilio