SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Uutuuskeksintö: valoa nenään ja reaktioaika paremmaksi?
  • Saara
    R

Uutuuskeksintö: valoa nenään ja reaktioaika paremmaksi?

julkaistu: 17.06.2022 17:58

Näinä päivinä kaikille on selvää, että videopelaamisessa huippusuoritukseen ei todellakaan riitä pelkkä tietokone oheisvarusteineen. Aina sitä kuitenkin yllättyy, mitä kaikkea esimerkiksi Piilaaksossa osataankaan tulla ajatelleeksi. Kanadalaisfirma Vielight on kehittänyt sellaisen laitteen kuin transkraniaalis-internasaalinen fotobiomodulaattori eli PBM. Muutaman erilaisen version käsittävän laitekokonaisuuden perusidea on olla valohoitava nenänkohotin.

Härvelin on tarkoitus lisätä kudosten typpioksidipitoisuutta ja vilkastuttaa verenkiertoa. Tämä voisi periaatteessa parantaa pelaajan suoritusta reaktioaikaa nopeuttamalla, joskaan firma ei markkinoi vempeleitään ainoastaan videopelikansalle.

“Systeeminen fotobiomodulaatio voi tukea vastustuskykyäsi, parantaa hapetustasi ja nostaa energiatasojasi kohoavan adenosiinitrifosfaattipitoisuuden (ATP) kautta, mikä sopii jokaiselle, joka tahtoo parantaa hyvinvointiaan ja terveyttään”, kerrotaan Vielightin nettisivuilla.

Sivuilla siteerataan tutkimuksia, joiden perusteella voisi olettaa nenähärvelin jopa auttavan Alzheimerin tai Parkinsonin taudista kärsiviä tai peräti aivovamman saaneita.

Niin hienolta kuin tämä kuulostaakin, PBM näyttää melko pöljältä. Mainoskuvat, joissa pukumiehet ja mummot istuvat härpäkkeet päässään naama peruslukemilla ovat aika hupaisia. Jos pyöräilykypärä on joillekin kynnyskysymys, kuinka moni näyttäisi mielellään scifimonsterilta toimistossa?

Kuva: Vielight

 

Firma itse kyllä uskoo tuotteeseensa, onhan sen hintakin 769 dollarista 2399 dollariin. Ja nenän sisällä tosiaan on valo, mistä tulee mieleen eräskin kotimainen huippukeksintö.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Vielight