SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
overwatch ashe
  • Atte
    Leppänen

Uusi Overwatch-hero Ashe nyt competitivessa

julkaistu: 28.11.2018 14:39

Kuun alussa pidetyssä Blizzconissa esitelty upouusi Overwatch-hahmo Ashe on nyt julkaistu myös pelin kilpailullisempaan competitive-pelimuotoon. Blizzardille on tyypillistä julkaista uudet hahmot competitiveen pienellä viiveellä, jotta pelaajat ehtivät totuttelemaan tulokkaisiin kasuaalimmissa pelimuodoissa.

Ashe on DPS-, eli damage dealer -luokan hahmo, eikä suinkaan ole pelattavana helpoimmasta päästä. Pärjätäkseen Ashella, täytyy hiirikäden olla jokseenkin tarkka, sillä aseenaan Ashe käyttää kivääriä, jonka tulinopeus ei päätä huimaa. Jos kuitenkin saa kiväärin ammukset osumaan maaliinsa, voi Ashella tehdä suurta vahinkoa. Tähdätty pääosuma tekee 170 damagea ja samanmoinen nanoboostattuna 250. Tämä tarkoittaa sitä, että nanoboostattu Ashe voi käytännössä tappaa kenet tahansa pelin healereista tai DPS-hahmoista Bastionia lukuunottamatta yhdellä laukauksella.

Ashe vaikuttaa olevan erityisen vahva valinta Pharahia vastaan. Pharahin pudottaminen onnistuu kolmella tähdätyllä vartalo-osumalla, eikä näiden saaminen tuota kokeneelle hitscan-pelaajalle ongelmia, sillä verkkaisesti ilmassa liikkuvan Pharahin vartaloon osuminen on helppoa myös monille McCree-pelaajille. Osa pelaajakunnasta onkin huolissaan McCreen tulevaisuuden suhteen – haulikkonsa ja tähtäimensä ansiosta ketterämpi ja tarkempi Ashe vaikuttaa monien mielestä parannellulta versiolta vanhasta McCreesta.

Ashen suurin counter saattaa olla Widowmaker, jota vastaan Ashen on paha kilpailla, sillä tarkemman ja tehokkaamman kiväärinsä ansiosta Widowmakerin on helppo napsia Ashe pois pelistä jo kaukaa. Ashella on siis selkeät vahvuudet ja heikkoudet, mikä vaikuttaisi ennustavan hahmosta tasapainoista lisää competitiven maailmaan. Nähtäväksi kuitenkin jää, miten homma tulee toimimaan käytännössä, kun pelataan todella kilpailullisella tasolla.

Kuva: Blizzard Entertainment