SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Uusi miljoonien dollareiden turnaussarja Dota 2:een
  • Perttu
    Leinonen

Uusi miljoonien dollareiden turnaussarja Dota 2:een

julkaistu: 06.02.2024 16:44

Valven Dota 2-pelin turnauskalenteri alkaa täyttyi pikku hiljaa kuluvalle vuodelle 2024. Viimeisimpänä perulainen tuotanto-organisaatio ESB on lyönyt hynttyyt yhteen Qatarin Esports liiton kanssa moniturnaussarjan tuottamiseksi. Turnauksia on tarkoitus järjestää sekä Perussa, että Qatarissa.

4. helmikuuta julkaistun lehdistötiedotteen mukaan kumppanukset suunnittelevat lisäävänsä kolme offline-turnausta ja 2.6 miljoonaa dollaria palkintorahaa tämän vuoden turnauskalenteriin.

Tulossa on myös LAN-tapahtumia molempien maiden pääkaupunkeihin Limaan ja Dohaan. Dohassa on tarkoitus pelata huhtikuun alussa ja marraskuussa, kun taas Limassa pelataan heinä- ja elokuussa.

Yksityiskohdat näihin turnauksiin pääsemisestä julkaistaan tulevien viikkojen aikana, mutta lehdistötiedotteen mukaan jokaisessa turnauksessa kilpailisi kymmenen joukkuetta.

Turnausjärjestäjien tavoite on tuoda kilpailua myös muuallekin, kuin aivan terävimpään kärkeen. Tavoitteisiin kuuluu myös e-urheilun puskeminen eteenpäin maailmanlaajuisesti sekä Lähi-Idässä.

Kyseessä oleva turnaussarja on kolmansien osapuolien järjestämä, kuten ESL Pro Tour, joka otti ensimmäisenä roolia, kun Valve luopui omasta Pro Circuitistaan.

Yhteisön vastaanotto kyseisiä turnausjärjestäjiä kohtaan on ollut ristiriitaisa. Kymmenen joukkueen rajoitusta per turnaus on mm. kritisoitu kovasti. Qatarin Esports liiton taustalta löytyy rahoittajan roolissa Qatarin kuninkaallinen perhe, mikä on saanut pelin yhteisön epäilemään myös rahanpesun liittyviä asioita turnausjärjestäjien taustalla.

Kuva: Valve Lähde: DotEsports