SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
UUSI KARTTAVALIKOIMA TOI VILINÄÄ TWITTERIIN
  • Juuso
    Syngelmä

UUSI KARTTAVALIKOIMA TOI VILINÄÄ TWITTERIIN

julkaistu: 04.05.2021 16:45

Valve on päivittänyt CS:GO:n aktiivista karttavalikoimaa.

Useat ammatti- ja amatööripelaajat odottivat esimerkiksi pitkään ilman muutoksia olleen Miragen siirtyvän karttaeditorin puolelle, jolloin paljon pidetyt Cobblestone tai Cache pääsisivät takaisin valikoimaan.

Toisena vahvana vaihtoehtona pidettiin uusimman lisäyksen, Vertigon, siirtämistä takaisin aktiivisen karttavalikoiman ulkopuolelle.

Valve kuitenkin yllätti koko yhteisön siirtämällä Trainin aktiivisen karttavalikoiman ulkopuolelle. Trainin tilalle tuli vähintäänkin yhtä yllättävästi uudempi kartta nimeltä Ancient.

Useat ammattilaiset ovat ihmetelleet muutosta. Monien mielestä karttavalikoiman päivittäminen säännöllisesti on hyvä asia, mutta Trainin siirtämistä sivuun monet eivät ainakaan vielä halua ymmärtää.

“Hyviä muutoksia, mutta miksi Train? :(“, Ninjas in Pyjamasin Fredrik “REZ” Sterner kommentoi lyhyesti Twitter-tilillään.

Roope “RobuJohnson” Leppänen näyttää Twitter-tilillään, että Trainin sivuun siirtämisestä kärsivät paljon nimenomaan suomalaisten edustamat ENCE ja HAVU. Molemmat joukkueet ovat olleet TOP6-joukkueita Trainissa kuluneena vuonna.

BIG:in turkkilaistähti İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş twiittasi haluavansa itkeä muutoksen takia. Hän odotti karttavalikoimaan joko Cachea, Cobblea tai Tuscania.

Maailmanlistan ykkösjoukkueen, Gambitin, pelinsisäinen johtaja Vladislav “nafany” Gorshkov lähettää viestin hämmenyksestään pitkällä rivillä kysymysmerkkejä. Alle hän on lainannut CS:GO:n Twitter-tilin ilmoitusta uudesta karttamuutoksesta.

Gambit kertoo Twitter-tilillään jäävänsä kaipaamaan Trainia. Tänä vuonna joukkueen voittoprosentti Trainissa on ollut yli 70%.

Muutokselle myös ymmärrystä ja innostusta

Osa ammattilaispelaajista on myös rauhoitellut ihmisten vahvoja reaktioita. Esimerkiksi tanskalaislegenda Nicolai “device” Reedtz muistelee Twitter-tilillään, että myös Overpass oli alkujaan huono kartta. Kyseinen kartta on nykyään tanskalaispelaajan mielestä pelin paras.

Entinen ammattilainen, nykyinen striimaaja ja kommentaattori, Jacob “Pimp” Winneche sanoo, että Valven tekemät muutokset ovat fantastinen juttu huolimatta siitä pidätkö muutoksista vai et.

“Olemme yhteisönä pyytäneet muutoksia, ja aivan kuten minkä tahansa muun asian kanssa CS:GO-yhteisössä, kaikkien miellyttäminen on mahdotonta.”

“Odotan innolla miten muutokset vaikuttavat peliin!”

Vuonna 2014 Ninjas in Pyjamasin kanssa major-finaaliin yltänyt ruotsalaispelaaja Maikel “Maikelele” Bill pyytää ihmisiä antamaan aikaa ja tilaa Valvelle.

“Kaikki kiljuvat muutosten perään Counter-Strikessa ja kehittäjät tarjoavat jotain uutta ja erilaista. Nyt kaikki kaipaavat menneen perään? Älkää viitsikö.”

Ranskalaislegenda Richard “shox” Papillon kertoo olevansa innoissaan uudesta kartasta.

“Uuden kartan saaminen karttavalikoimaan on todella jännittävää. Rakastan uusien karttojen opettelua ja uusien temppujen etsimistä!”

Lähde: Twitter, Valve

Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: