SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Uudistetut CS:GO-huippujoukkueet tänään tositoimissa: “On mukavaa, kun ei ehkä ole enää suurimpia kasseja”
  • Toimitus

Uudistetut CS:GO-huippujoukkueet tänään tositoimissa: “On mukavaa, kun ei ehkä ole enää suurimpia kasseja”

julkaistu: 13.07.2023 10:30

12 joukkueen BLAST Premier Fall Groups -turnauksen ensimmäinen pelipäivä on koittanut. 10 päivää kestävän turnauksen panoksena on kuusi paikkaa syysfinaaleihin Kööpenhaminaan sekä 177 500 dollarin palkintopotti.

Tiimit on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon, joissa kaikki ottelut pelataan “paras kolmesta” -tyylillä. Kahdella voitolla on jatkossa, kahdella häviöllä ulkona. 1–2-tuloksen joukkueet kohtaavat vielä “Knockout Stage” -vaiheessa.

Näet BLAST Premier -turnaukset suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Vitality vs. EG

Tänään aloitetaan kello 16:00 Vitalityn ja Evil Geniusesin ottelulla. Missä kunnossa joukkueet ovat kesän jäljiltä?

Vitality vaihtoi yllättäen Peter “dupreeh” Rasmussenin kesällä, heti Pariisin major-voiton jälkeen. Tilalle saatiin OG:n ässäpelaaja Shahar “FlameZ” Shushan. Syy siirtoon on Counter-Strike 2 -julkaisu ja organisaation tavoite pysyä kilpailullisena pitkällä tähtäimellä; Shushan on Rasmussenia kymmenen vuotta nuorempi ja iästään huolimatta kokenut ja erittäin taitava pelaaja. Vitality oli jo paras joukkue ennen taukoa, nyt katto on ehkä entistä korkeammalla.

EG puolestaan pisti kansainvälisen kokoonpanonsa jäihin kesällä ja nosti alemman sarjatason turnauksia pelanneen EG Blackin pääkokoonpanokseen. Ainoa jäänne aiemmasta kokoonpanosta on Timothy “autimatic” Ta. EG:n tie ei näytä vieläkään selvältä saati lupaavalta. Ainoa valonmerkki kokoonpanolle lienee Team Liquidin muuttuminen pääosin eurooppalaiseksi, joten muutama pohjoisamerikkalaisfani saattaa valita jatkossa EG:n.

Complexity vs. Ninjas in Pyjamas

Päivän toinen ottelu käydään kello 19:30 Ninjas in Pyjamasin ja Complexityn välillä. Matsista on tulossa jännittävä ja tasainen.

NiP lähetti sittemmin Naviin liittyneen Aleksi “Aleksib” Virolaisen penkille kesällä, kun Hampus “hampus” Poser teki paluun kokoonpanoon pidettyään ensin taukoa kevätkauden. HLTV:n haastattelun mukaan tauolla hampuksen agendalla olivat “treenaaminen, liikkuminen joka päivä, vihannesten syöminen, kaikkia tylsiä juttuja joita vanhempasi käskevät tehdä kun olet 10-vuotias. Minun piti vähän järjestellä elämääni”.

Ruotsalaiskapteeni oli tiettävästi hieman yllättynyt korvatessaan Aleksib:n kokoonpanossa ja saadessaan tietää jatkavansakin IGL-roolissa, nyt vieläpä englanniksi. Vaikka on paljon totuteltavaa, on NiP:n kokoonpano äärimmäisen tulivoimainen. Haastiksessa hampus olikin innoissaan erityisesti Kristian “k0nfig” Wieneckestä:

“On mukavaa, kun ei ehkä ole enää suurimpia kasseja. Minulla on joku toinen, jonka voin lähettää ja menen hänen perässään, minun ei tarvitse mennä joka kerta ensin. Se on mukavaa, olen iloinen saadessani hänet.”

Complexity puolestaan teki kesällä vain yhden muutoksen, mutta se oli valtava laadultaan. Kahdeksan vuotta Team Liquidissa pelannut Jonathan “EliGE” Jablonowski, yksi pohjoisamerikan legendoista, siirtyi tiimiin. Komeasta urastaan huolimatta EliGE on vasta 25-vuotias, joten jos hän kotiutuu rosteriin hyvin, voivat parhaat vuodet olla häneltä vielä näkemättä, vaikka aika Liquidissa päättyikin hänelle epätyypillisen heikosti. EliGEstä Complexityn muukin kokoonpano on voinut saada boostia, joka näkyy heti ensimmäisissä otteluissa BLAST-turnauksessa.

Kuva: Pelaajatcom