SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Uudet kokoonpanot jyräävät CS:GO:ssa
  • Juuso
    Syngelmä

Uudet kokoonpanot jyräävät CS:GO:ssa

julkaistu: 28.08.2023 23:11

 

00NATION

00NATION:in uusi CS:GO-joukkue voitti elokuun aikana pelatun nettiturnauksen, Pinnacle Cup V:n.

Swiss Stage -turnausformaatilla pelattu lohkovaihe oli päätyä uuden kokoonpanon kohtaloksi, kun eurooppalaiskokoonpano eteni kahden tappion jälkeen kolmen pakkovoiton jälkeen turnauksen pudotuspeleihin.

Turnauksen pudotuspeleissä 00NATION hävisi vain yhden kartan. Avauskierroksella kaatui ECSTATIC 2–0, puolivälierässä Bad News Eagles 2–0, välierässä Astralis 2–1 ja loppuottelussa FURIA 2–0.

Lue lisää: Hurja CS:GO-turnaus: Furian tähtipelaaja ennen finaalia sairaalaan, uusi eurooppalaiskokoonpano voittamaton

Suomalaisittain ilahduttavaa turnauksessa oli se, että ENCE Academyn Paavo “podi” Heiskanen oli turnauksen neljänneksi paras pelaaja 1.25 ratingillaan. ENCE Academy pelasi turnauksessa yhteensä kymmenen karttaa sijoittuen sijoille 19–20.

Spirit ja donk

Viime viikonloppuna Serbian Belgradissa pelattiin turnaus, jossa mukana oli turkkilaisjoukkue Eternal Firen ohella peräti seitsemän venäläiskokoonpanoa.

Joukkueet jaettiin kahteen neljän joukkueen lohkoon. Ensimmäisestä lohkosta jatkoon etenivät Virtus.pro ja hieman yllättäen 9 Pandas, joka jätti taakseen Auroran.

Toisesta lohkosta jatkoon etenivät 1WIN ja uudistunut Spirit. Pudotuspeleissä nähtiin välierät ja finaali.

Semifinaaleissa voittoihin ylsivät Virtus.pro, joka päihitti 1WIN:in karttavoitoin 2–1 sekä Spirit, joka päihitti trillerin jälkeen 9 Pandasin niin ikään 2–1. 9 Pandas johti ottelun kolmatta ja ratkaisevaa karttaa, Overpassia, peräti 15–5, mutta Spirit voitti ottelun toisella jatkoajalla kierrosvoitoin 22–18.

Virtus.pron ja Spiritin välinen finaali päättyi lopulta entistä nuoremman Spiritin yllätysvoittoon. Joukkueen vasta 16-vuotias Danil “donk” Kryshkovets oli niin finaalin kuin koko turnauksen paras pelaaja. Donk pelasi ensimmäisen LAN-turnauksensa 1.37 ratingilla.

Nuoren venäläisen tilastot Spiritin pääjoukkueen kanssa ovat mykistävää luettavaa. 1.33 rating, 70% kartoista voitettu ja peräti 92.5% kartoista on pelattu yli yhden ratingilla.

Donkin pelaajatilastoja pääset tarkastelemaan täältä.

Lähde: HLTV | Kuva: Spirit