SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Uuden CS:GO-skinin grafiikka olikin varastettu – Valvelta poikkeuksellinen ratkaisu!
  • Toimitus

Uuden CS:GO-skinin grafiikka olikin varastettu – Valvelta poikkeuksellinen ratkaisu!

julkaistu: 16.02.2023 15:44

Viime viikolla pelinkehittäjä Valven julkaisema uusi CS:GO-aselaatikko Revolution piti sisällään varastettua taidegrafiikkaa.

Revolution julkaistiin helmikuun 10. päivä ja se pitää sisällään 17 eri skiniä. Parista laatikon teoksesta tehtiin huomautuksia kopioidun grafiikan suhteen, ja AWP Doodle Loren kohdalla alkuperäinen taiteilija teki DMCA-tekijänoikeusvalituksen.

Nyt yhtiö on päättänyt vetää varastettua materiaalia sisällään pitäneen AWP Doodle Lore -skinin pois markkinoilta. Tänään julkaisemassaan päivityksessä jo avatut Doodle Lore -skinit tulevat automaattisesti vaihtumaan skinin korvaavaan,  Valven tilalle lisäämään AWP Dualityyn.

Voit vertailla graafikkona ja youtubettajana tunnetun Vexxin useampia vuosia sitten tehneen grafiikan ja käyttäjän nimeltä Jimmban tekemän Doodle Loren samankaltaisuuksia alta.

Tekijänoikeusepäilyt ovat leijailleet myös toisen aselaatikossa olevan skinin ympärillä, M4A4 Temukaun. Twitterissä esitettyjen väitteiden jälkeen pyssyn suunnittelija f0rnez kommentoi nopeasti, että on ottanut inspiraatiota, mutta grafiikka on kuitenkin alkuperäistä. Todisteeksi hän julkaisi alkuperäisiä lyijykynäpiirroksia teoksesta. Tällä erää Temukaun poistamisesta pelistä ei ole Valven osalta ollut puhetta.

Tapaus kertoo siitä, että vaikka Valve varmasti tarkistaa yhteisön suunnittelemien pyssyjen tekijänoikeudet ennen uusien aselaatikoiden julkaisua, on nyt seulassa mennyt jokin pahasti pieleen.

Tilanne vaikuttaa myös skinien ympärillä käytäviin oikean rahan markkinoihin, etenkin kun jotkut CS-yhteisössä ovat jakautuneet siitä, ovatko AWP-aseet arvossaan verrattavia. Lisäksi kuluttajien luottamus omiin inventaarioihinsa voi laskea, jos pelinkehittäjä voi yhtäkkiä muuttaa satojen eurojen arvoisen skinin toiseksi.

Vaikka Steamin kauppapaikalta voi löytää Doodle Loreja vielä hetken, sillä päivitys etenee omaan tahtiinsa, niin ei niitä kannata missään nimessä ostaa. Valve tulee vaihtamaan jokaisen Dualityyn, eikä tule tapahtumaan samalla tavalla kuin M4 Howl -skinille.

Kuva: Valve