SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
USAn puolustusministeriö kehuu e-urheilun hyötyjä toiminnassaan
  • Niko
    Nikkilä

USAn puolustusministeriö kehuu e-urheilun hyötyjä toiminnassaan

julkaistu: 18.12.2022 22:36

E-urheilun suosion kasvaessa on väistämätöntä, että se huomioidaan yhä useammilla elämän osa-alueilla. Toisin kuin moni saattaa luulla, e-urheilu ei ole eristäytynyt ilmiö, vaan sitä voidaan hyödyntää yllättäviinkin käyttötarkoituksiin.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö julkaisi tällä viikolla artikkelin, jossa se avasi e-urheilun merkitystä omassa toiminnassaan. Armeijaan kuuluu tällä hetkellä 11 täysiaikaisesti palvelustaan kilpapelaamisella suorittavaa sotilasta, sekä 200 lisää, jotka voidaan kutsua tarvittaessa kilpailemaan. Tilannetta verrataan perinteisissä urheilulajeissa kilpailemiseen, joihin armeija tarjoaa myös osallistumismahdollisuuden.

E-urheilumahdollisuuksien painotetaan olevan tärkeitä armeijan ja merivoimien rekrytoinnin kannalta. Pelaamisen kautta pyritään tavoittamaan etenkin matemaattisesti ja teknologisesti lahjakkaita yksilöitä.

Ilmavoimissa e-urheilun taasen nähdään moraalia ja mentaalienergiaa parantavana aktiviteettina. Yleisesti pelaaminen tarjoaa kuitenkin myös tärkeän mahdollisuuden irtautua arjesta ja rentoutua. Puolustusministeriön tänä vuonna pitämä virallinen e-urheiluturnaus,  Armed Forces Esports Championship, keräsi paikan päälle 2 000 kilpailijaa ja yhteensä 850 000 katselukertaa.

E-urheilu on onnistunut hankkimaan itselleen vankan jalansijan myös Suomessa, jossa se kuuluu Puolustusvoimien urheilukoulun alaisuuteen. Asepalvelustaan suorittavien henkilöiden on ollut vuodesta 2017 lähtien mahdollista hakea Urheilukouluun kilpapelaajana, ja valintaprosessi tapahtuu yhteistyössä Suomen elektronisen urheilun liiton kanssa.

Tämän vuoden alussa muun muassa HAVUssa pelannut Lasse “ZOREE” Uronen valittiin ensimmäisenä e-urheilijana Urheilukouluun.

Kirjoittaja on Suomen elektronisen urheilun liiton entinen työntekijä.

Lähde: Yhdysvaltojen puolustusministeriö Kuvalähde: Filip Andrejevic