SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Usa U20 – Suomi U20: Kuinka käy Leijonien jenkkejä vastaan?
  • Johannes
    Romu

Usa U20 – Suomi U20: Kuinka käy Leijonien jenkkejä vastaan?

julkaistu: 31.12.2018 14:26

Suomi saa vastaansa B-lohkon päätösottelussa Yhdysvallat. Ottelussa on kohtalalaisen isot panokset, sillä voittaja on mitä ilmeisemmin lohkon toinen. Ruotsi tuskin häviää viimeistä ottelua Kazakstanille, joka varmisti viime yönä karsijanpaikan hävittyään Slovakialle tylysti maalein 11-2.

B-lohkon kakkonen välttää puolivälierässä Venäjän ja saa vastaansa Tshekin, millä on kohtalaisen suuri merkitys (jos ennakkosuosikit pitävät).

Suomella on allaan kohtalaisen ehjä 60 minuuttinen Slovakiaa vastaan. Joukkue hoiteli Slovakit tylysti maalein 5-1. Peli-ilme oli muuttunut huomattavasti paremmaksi Kazakstan -ottelusta. Joukkueen ykköskenttä muutti ottelussa myös muotoaan, kun supertähti Eeli Tolvanen siirtyi kakkoskenttään ja Lukon Linus Hyman nostettiin ykköskenttään. Jussi Ahokas jatkanee myös näin, koska Tolvanen oli huomattavasti pirteämpi siirron jälkeen.

Suomi sai tarvittavan onnistumisen myös ylivoimalla, joka oli ihan suotavaa, kun joukkue pääsi pelaamaan 5vs3 vastaan. Henri Jokiharju tälläsi kuvion päätteeksi kiekon ohi Samuel Hlavajin.

Suomi on pisteen perässä jenkkejä, joten lohkon kakkostilaan riittää vain voitto.

Yhdysvallat saapuu otteluun jatkoaikatappio niskassaan Ruotsille maalein 5-4. Jenkit ei missään olosuhteissa ollut valmiina otteluun ja Ruotsi karkasi kahdessa erässä 3-0 johtoon. Ruotsi johti ottelua kolmannen erän alussa vielä 4-0, kunnes alkoi tapahtua. Jenkit nousivat kahden ylivoimamaalin ja Ryan Poehling hatullisen ansiosta vielä tasoihin, mutta Ruotsi veti pidemmän korren jatkoajalla puolustaja Adam Boqvistin osumalla. Jenkeillä on näin kahden voiton ja jatkoaikatappion ansiosta piste enemmän kuin Suomella.

Yhdysvaltojen joukkue koostuu pääasiassa yliopistopelaajista, jotka tietävät pienen kaukalon lainalaisuudet. Poehling on joukkueen paras pistemies, mutta ilman muuta kannattaa painaa Joel Farabeen nimi mieleen. Farabee on Philadelphia Flyersin viime kesän ykköskierroksen varaus numerolla 14. Toinen pelimies on Jack Hughes, jonka pelikunto ratkeaa vasta lähempänä ottelua. Hughes on Kaapo Kakon tavoin vasta varauskelpoinen ensi kesänä. Hughes on potenut ensimmäisestä ottelusta alkaen pientä vammaa, eikä pelimies ole sen jälkeen pelannut otteluakaan.

Ottelun ennakkosuosikki on Yhdysvallat. Suomi joutuu ensimmäistä kertaa todelliseen testiin, kun vastassa on joukkue, joka on viettänyt koko pienen ikänsä pienessä kaukalossa.

Vaikka Suomella on allaan erittäin hyvä ottelu Slovakiaa vastaan, ei se takaa menestystä tähän otteluun. Jenkit ovat aivan erilainen vastustaja, kuin Suomen aikaisemmat.

Hyvin liikkuva, kurinalainen ja suoraviivainen Yhdysvallat, joka on kaiken lisäksi turnauksen paras erikoistilannejoukkue, on Suomelle tänään liikaa. Suomen puolustus ei ole järin laaja pitämään jenkkihyökkääjiä aisoissa, joka tietää Suomelle alivoimaa, mihin ottelu viimeistään ratkeaa.

Yhdysvallat tulevat Ruotsi -ottelun ansiosta todella kovaa, joten Suomen pakkien kannattaa olla pää ylhäällä heti alusta lähtien!