SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Usa U20 – Suomi U20: Meneekö pikkuleijonat päätyyn?
  • Johannes
    Romu

Usa U20 – Suomi U20: Meneekö pikkuleijonat päätyyn?

julkaistu: 05.01.2019 16:47

Yhdysvallat ja Suomi ratkaisevat kultamitalien kohtalon tulevana yönä Roger Arenalla. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo: 03:00, joten kannattaa ehdottomasti pistää herätyskello soimaan!

Yhdysvallat on merkitty ottelun kotijoukkueeksi, joka tarkoittaa sitä, että päävalmentaja Mike Hastings saa käyttää viimeistä vaihto-oikeutta ottelussa tarvittaessa.

Jenkit selvittivät tiensä finaaliin kaatamalla välierässä Venäjän tiukan pelin jälkeen maalein 2-1. Joukkueen ensimmäisen maalin venäläisten nuottaan iski Oliver Wahlström ja toisen tehokkaan ylivoiman päätteeksi Alexander Chmelevski, joka siirsi jenkit jo 2-0 johtoon ottelun toisessa erässä. Venäläisten ainoan maalin Cayden Primeaun selän taakse iski Grigori Denisenko, joka jäi lopulta venäläisten viimeisen erän rynnistyksestä huolimatta laihaksi lohduksi jenkkien marssittua finaaliin.

Suomen Pikkuleijonat etenivät finaaliin kaadettuaan Sveitsin välierässä maalein 6-1. Homma oli käytännössä kahdeksassa minuutissa ohitse, kun Suomi takoi taululle tylyt 4-0 lukemat, eikä Sveitsin selkäranka siitä enää suoristunut. Suomen maaleista vastasivat Jesse Ylönen, Aarne Talvitie (2+0), Henri Jokiharju, Aleksi Heponiemi (1+3) sekä Rasmus Kupari (1+2).

Suomen uusittu ykköskenttä, joka sai tulikasteensa Kanada -ottelussa, missä Kuparin laidoilla viilettää Talvitie ja Heponiemi oli Suomen ehdoton syömähammas. Joukkueen ykköskenttää on kritisoitu turnauksen aikana tehojen puutteesta, mutta Sveitsi -peli hiljensi kriitikot viimeistään. Sen sijaan supertähti Eeli Tolvanen painelee vielä turnauksessa ilman maalia, mutta se lienee sivuseikka enää tässä vaiheessa.

Suomella oli Sveitsi -ottelussa sivussa puolustaja Ville Heinola, ja oletus on, että Heinola ei pysty USA -ottelussa pelaamaan. Samoin Santeri Virtanen sai välierässä osumaa ja tuskin pelannee finaalissa.

Jussi Ahokkaan Pikkuleijonat on parantanut pelaamistaan turnauksen edetessä roimasti. Positiivinen lumipalloefekti lähti pyörimään Kanada -ottelusta ja vain ”onnellinen loppu” puuttuu!

Yhdysvallat sen sijaan lähti yhtenä suurena ennakkosuosikkina turnaukseen viime vuoden pettymyksen jälkeen ja joukkue on todella nälkäinen voittamaan Kanadan maaperällä kultaa. Joukkueen ainoa tappio tuli alkusarjassa Ruotsille, joka toimi herätyksenä.

Ottelun ennakkosuosikki on Yhdysvallat. Joukkueet kohtasivat alkusarjassa toisensa ja silloin jenkit olivat parempia maalein 4-1. Tosin Suomen maalissa operoineelle Ukko-Pekka Luukkoselle ottelu ei ollut paras mahdollinen ja muutama maali oli ihan otettavissa. Toinen asia on erikoistilannepelaaminen, jossa jenkit ovat huomattavasti Suomea parempia, mikä on avainasemassa finaalin tuomarilinjan kannalta.

Kun vastakkain ovat kaksi joukkuetta, jotka osaavat puolustamisen lainalaisuudet, on ottelusta lupa odottaa todella tasaista vääntöä, mikä ratkeaa pieniin virheisiin pelin sisällä. Jenkkien kurinalaisuus, materiaalin leveys ja parempi erikoistilannepelaaminen pakottaa kaikesta huolimatta pistämään panokset Yhdysvalloille.

U20 MM-finaalin tarjoukset

LeoVegas: Uusille asiakkaille Suomen voitolle 10.00 kerroin!

  1. Tee tili LeoVegasille tästä linkistä tai alla olevasta punaisesta napista.
  2. Vain linkin kautta tekemällä saat tarjouksen
  3. Valitse Suomi pelikupongille ja varmista, että kerroin on 10.00
  4. Lyö maksimissaan 5€ veto ennen ottelun alkua.
  5. Suomen voittaessa virallisella peliajalla, voitat 50€.
» Pelaa Suomen voittoa 10.00 kertoimella!