SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Uran tavoitteena on mennä päätyyn asti” – Pelaajatcomin haastattelussa ENCE:n CS-pelaaja Teemu “teme” Korva
  • Perttu
    Leinonen

“Uran tavoitteena on mennä päätyyn asti” – Pelaajatcomin haastattelussa ENCE:n CS-pelaaja Teemu “teme” Korva

julkaistu: 05.05.2024 20:30

Kuopiossa asustelevasta 17-vuotiaasta Teemu “teme” Korvasta tuli suomalaisorganisaatio ENCE:n akatemiajoukkueen viides pelaaja vuoden alussa. Muutos oli ENCE Academyn ensimmäinen kokoonpanossa sitten akatemiajoukkuen lanseeraamisen kesällä 2022.

Korva on yksi lahjakkaimmista Counter-Strike pelaajista Suomessa. Nuoresta iästään huolimatta Teme on kypsä ja kunnianhimoinen talentti, joka käväisi Pelaajatcomin haastattelussa kertomassa kuulumisiaan ja puhumassa sopeutumisestaan Suomen isoimman e-urheiluorganisaation akatemiajoukkueeseen.

17-vuotias superlahjakkuus on lyönyt all-in peliuran suhteen. Unelmana on nousta aina maailman huipulle saakka. Mukana kulkee kuitenkin myös lukio, joka tuo turvaa e-urheilumaailman käänteisiin. Treenimäärät ovat isoja, mutta nuorukainen on saanut sovitettua pelaamisen ja opiskelun hyvin yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi.

“Meidän treeniajat menee aika pitkälti minun mukaan, kun käyn lukiota. Aloitellaan yleensä siinä 2-3 aikaan ja lopetellaan kahdeksan maissa. Jos ei oo offeja, niin treenejä on noin viisi kertaa viikossa, välillä voi nousta seitsemäänkin jos on pelejä”, Teme kertoo.

“Pelaaminen ja lukio on mennyt nätisti yhteen, että lukion puolelta ollaan tosi joustavia, kun voi olla, että välillä tulee vähän enemmän poissaoloja.”

Teme löi itsensä suomalaisten tietoisuuteen pelatessaan Enhancedissa. Turkulaisen organisaation toiminta CS:n osalta kuitenkin lopetettiin ja edessä oli uuden joukkueen etsiminen.

Uusi suunta uralle löytyi varsin nopeasti, kun ENCE osoitti kiinnostusta nuoren talentin taitoja kohtaan. Joukkueeseen sopeutuminen kävi helposti ja organisaatio on tukenut uutta pelaajaansa varauksetta koko ajan.

“Sopeutuminen joukkueeseen oli yllättävän helppoa ja oon alkanut löytää jo mukavuusaluetta. Todella nöyriä ja mukavia tiimikavereita joiden kanssa on helppo tulla toimeen. Pelitavan osalta sopeutuminen otti vähän enemmän aikaa”, Teme avaa.

“Tietysti jännitti mennä uuteen joukkueeseen ja hypätä seuraavalle tasolle, mutta kaikki otti tosi hyvin vastaan ja Eemeli Ikonen [akatemiaprojektin vetäjä] on ollut koko ajan mukana auttamassa ja tukemassa. Kaikki auttaa aina jos tarvitsee ihan niin kuin vois ammattilaisilta odottaakin. Tosi lämmin vastaanotto kaikkinensa. Oon päässyt hyvin osaksi tiimiä ja osaksi ENCE-perhettä.”

Enhancedin riveissä pelatessaan Teme nousi ensimmäistä kertaa hätistelemään Suomen kärkijoukkueita. ENCE AC on kuitenkin ollut seuraava iso steppi uralla kohti kovempia pelejä.

Temen ura ENCE AC:ssa sai maukkaimman mahdollisen startin, kun ENCE AC voitti Assembly Winter Showdown 2024 -turnauksen messukeskuksessa Helsingissä kaatamalla finaalissa HAVU:n 2-1.

Omasta pelaamisestaan 17-vuotias Korva puhuu todella kypsästi. Nuori pelaaja on ymmärtänyt, että esityksiä arvioidessa on otettava huomioon useita eri seikkoja. Uutena pelaajana uuteen joukkueeseen liittyminen on haastava paikka, jossa ei voi olla liian kriittinen itseään kohtaan.

“En sanoisi, että olen ollut tyytyväinen, mutta en myöskään pettynyt, taso on ollut sitä, mitä voisi odottaakin itseltään. Aina voisi pelata paremmin, mutta täytyy ymmärtää, että ei aseta itselleen liian isoja tavoitteita liian nopeasti. Paljon on parannettavaa, paras paikka on kehittyä kansainvälisissä otteluissa, joissa vastustajatkin ovat kovia.”

Hyppy seuraavalle tasolle pelillisesti ei ollut helppo, mutta ei toisaalta myöskään mahdoton, kertoo Teme.

“Nyt on laitettu tunteja sisään enemmän kuin ikinä ennen ja se on helpottanut todella paljon hyppyä kovempiin otteluihin. Aluksi hyppy seuraavalle tasolle oli haastava, mutta olen sopeutunut nopeasti.”

Nimekkäistä vastustajista Teme ei ota paineita vaan itseluottamus on kohdillaan. Suomalaisnuorukainen onkin pelannut ENCE AC:n kanssa jo useita kovia pelimiehiä vastaan. Esimerkiksi SINNERS-joukkuetta edustavat Adam “NEOFRAG” Zohar ja Tomáš “oskar” Šťastný on kohdattu servulla.

Joukkueen valmentaja George “Whitey” White on auttanut Temeä suuresti, kuten myös kaikki muut joukkuekaverit.

“Whitey on kehittänyt peliäni kokonaisvaltaisesti ja häneltä tulee pelin lisäksi vastaus joka asiaan. ”

Joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri, keskustella voi asiasta kuin asiasta. Temen mukaan myöskään huonot päivät eivät ole tabu, vaan puhua voi mistä vain.

ENCE AC käväisi HLTV:n rankingissa jo hetkellisesti sijalla 65, mutta sijoitus putosi hiljattain satasen huonommalle puolelle. Tavoitteet ovat joukkueen sisällä kuitenkin korkeammalla.

“Top-50 ois mukava rikkoa, se on yksi tavoite, mistä on keskusteltu joukkueen kanssa. Muuten halutaan vaan voittaa turnauksia. Päästä aina mahdollisimman pitkälle. Elisa Pro Open olisi lisäksi nättiä voittaa.”

Teme janoaa kovempien joukkueiden kohtaamisia ja nuorukainen haluaa tosissaan kehittyä pelissä. Mitä kovempi vastustaja, sitä paremman oppimisympäristön ja kehittymispaikan myös ottelut tarjoavat. Pudotuspeleihin pääsy Euroopan onlineturnauksissa on siksi tavoitteena joka kerta, kun ENCE AC pelaa.

Tavoitteet uralla ovat korkealla. Kansainvälinen menestys, maailman parhaissa joukkueissa pelaaminen ja majorit ovat tavoitteita, joita kohti päästäkseen Teme työskentelee päivittäin. 17-vuotiaalla pelaajalla on tulevaisuus edessään ja aika hänen puolellaan.

“Uran tavoitteena on mennä päätyyn asti, mihin ikinä vaan pystyy menemään tässä Counter-Striken parissa. Tier-1, kansainvälinen menestys ja pelaaminen maailman parhaissa joukkueissa sekä majoreilla on se, mihin haluan päästä. Tavoitteet ovat korkealla. Uskon, että pystyn pääsemään niihin ajan kanssa tekemällä kovasti töitä.”

ENCE AC:n ja ENCEn organisaation päätyminen on eräällä tavalla urheiluromanttinen tarina. Teme sai nimittäin isoimman kipinänsä pelaamiseen seuraamalla ENCE:n major-runia IEM Katowicen turnauksessa 2019. Siitä pelaaminen oikeastaan lähti.

“ENCE:n koko joukkue Katowicen runin aikana toimi esikuvana. Sen takia lähdin pelaamiseen lopulta mukaan. Katseltiin ENCE:n pelejä ja oli siistiä huomata, että suomalaisetkin voivat menestyä noin hyvin”, Teme muistelee.

“ENCE:n edustaminen on iso asia, unelmien täyttymys. Sitä ei ole kuitenkaan ajatellut hirveästi. Kun pelaa niin unohtaa tavallaan missä mennään. Ensin pääsin Enhancediin, ajattelin että sitten johonkin parempaan Suomi-tiimiin, ja nyt olen osana ENCE AC:ta. On hienoa päästä tekemään uraa intohimosta, Pudotuspeleihin pääsy Euroopan onlineturnauksissa on siksi tavoitteena joka kerta, kun ENCE AC pelaa.”, Teme fiilistelee.

ENCE:n liittyminen Enhancedin jälkeen olikin helppo ja nopea päätös.

“Halusin pelata vielä suomalaisten kanssa, ja ENCE AC oli paras vaihtoehto, joten en miettinyt edes muita vaihtoehtoja. Kyselyä try-outille tuli heti kun Enhanced oli hajoamassa. Akatemiajoukkue oli paras steppi varsinkin tässä iässä itselleni.”

Teme haluaa urallaan myös kansainväliseen kokoonpanoon. Seuraava steppi onkin todennäköisesti kansainväliset ympyrät.

“Luulen, että kansainvälinen joukkue voisi olla sitten seuraava steppi, ellei Suomesta nouse uutta joukkuetta/organisaatiota ja lisää (huippu)pelaajia. Tähtään ehdottomasti koviin joukkueisiin, ja jos sellaisia ei Suomesta löydy, niin kansainväliset kokoonpanot ovat tähtäimessä.”

Perhe on ollut nuoren miehen tukena alusta saakka pelaajauralla. Lukion ja pelaamisen keskellä tuki on myös välttämättömyys.

“Vanhemmat on todella ymmärtäväisiä. Seuraavat pelejäni ja ovat käyneet myös LAN-turnauksissa. Se on sitä mitä toivonkin, on todella tärkeää, että vanhemmat ovat tukena.”

“Äiti menee toisinaan vähän shokkiin, kun pelissä tapetaan ihmisiä, mutta tukee muuten todella hyvin. Iskä ymmärtää vähän pelistäkin”, Teme kertoo.

“Korvan Hannulle, eli faijalle terveiset!”

Kuva: Valve ja ENCE