SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Twitchin kokeilu meni pieleen: Ninjan kanavalla mainostettiin aikuisviihdettä
  • Jesse
    Kaila

Twitchin kokeilu meni pieleen: Ninjan kanavalla mainostettiin aikuisviihdettä

julkaistu: 14.08.2019 19:00

Tyler “Ninja” Blevins julkaisi kuun alussa Twitterissä videotiedotteen, jossa hän ilmoitti jatkavan striimaamistaan yksinoikeudella Mixerissä. Striimauspalvelun vaihdon jälkeen Twitch aloitti muiden Fortnite-striimaajien mainostamisen Ninjan kanavalla ikävin lopputuloksin.

Uutisoimme kuun alussa Ninjan päätöksestä vaihtaa Mixeriin. Ninjan lähdön jälkeen Twitch päätti muokata tämän kanavan mainosalustaksi muille striimaajille. Muuttaminen kuitenkin kostautui Twitchille, kun suositeltujen striimaajien seassa olikin aikuisviihdettä.

Satunnaisen käyttäjän striimissä pyöri aikuisviihdettä tuhansille katsojille. Lähetys sijoittui Fortnite-kategorian alle, jonka vuoksi Twitchin algoritmi todennäköisesti suositteli tätä Ninjan kanavalla.

Twitchin toiminta aiheutti jo valmiiksi paljon keskustelua, koska Ninjan kanava on ensimmäinen koskaan, johon näin isoja muutoksia on tehty. Aikuisviihteen mainostamisen jälkeen keskusteluun liittyi myös Ninja itse. Hän kritisoi Twitchin toimintaa ja pahoitteli tapahtunutta videolla Twitterissä.

Ninjan reaktion jälkeen Twitchin toimitusjohtaja Emmet Shear kommentoi tapahtunutta useammalla twiitillä. Shear pyysi Ninjalta anteeksi ja ilmoitti, että aikuisviihdettä lähettänyt kanava on suljettu eikä ymmärrä, kuinka tämä päätyi suositeltavien kanavien joukkoon.

Twitchin toimitusjohtajan mukaan kanavien mainostaminen Ninjan kanavalla oli kokeilu, jonka tarkoitus on varmistaa, että Twitchin käyttäjät löytävät itselleen mieluista sisältöä. Kokeilu on toistaiseksi tauolla, kun Twitch tutkii syytä tapahtuneelle vahingolle.

Ninjan Twitch-kanava on samalla palautettu ennalleen.

Lähde: Ninja, Emmet Shear, Kuvalähde: Ninja